İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

L’Ajuntament de Berga condemna l’agressió militar de l’Azerbaidjan a la República d’Artsakh i la col·laboració de Turquia

Marc Canturri

L’Ajuntament de Berga ha aprovat condemnar l’agressió militar de l’Azeraidjan a la República d’Artsakh, que es va iniciar a finals de setembre d’aquest any, així com també el que entenen com “la intervenció activa” del govern de Turquia. El ple municipal ha aprovat una moció a proposta de l’Associació Cultural Armènia de Barcelona amb els vots a favor de la CUP, Junts per Berga i ERC, i l’abstenció del PSC, que, malgrat tot, ha matisat estar d’acord amb gairebé tots els punts.

La moció també demanava que es condemnin “els crims de guerra comesos per l’Azerbaidjan, com l’ús de bombes de dispersió prohibides contra els civils de Nagorno Karabakh (la República d’Artsakh), el bombardeig de ciutats i monuments, i l’execució de presoners de guerra”. La moció també vol ser una eina de pressió més perquè el Govern català adopti “les mesures que garanteixin el ple respecte del dret internacional humanitari”.

A banda, el text validat per la majoria del ple reconeix “el dret a l’autodeterminació” dels armenis de la República d’Artsakh i “la independència i sobirania” del territori, que és l’hàbitat històric de la població autòctona armènia. Precisament aquests dos últims punts han estat els que han allunyat la unanimitat, ja que el regidor del PSC suggeria que s’esmenés i es proposés un text idèntic al que es va votar al Parlament i que no entrava en el dret d’autodeterminació ni la independència de Nagorno Karabakh.

L’alcaldessa ha defensat que el text s’havia de sotmetre a aprovació tal com l’havia enviat l’Associació Cultural Armènia de Barcelona i, per això, el regidor socialista s’ha abstingut. Al final del ple, l’associació armènia ha fet arribar un text d’agraïment a l’Ajuntament que l’alcaldessa ha llegit en veu alta per cloure la sessió.

https://www.aquibergueda.cat/2020/11/05/lajuntament-de-berga-condemna-lagressio-militar-dazerbaidjan-a-la-republica-dartsakh-i-la-col·laboracio-de-turquia/#disqus_thread

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın