İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kosova gibi Karabağ’ın bağımsızlığı da tanınmalı: İsviçre-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu

3 Kasım’da İsviçre-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu Eşbaşkanları, İsviçre Parlamentosu’nun her iki meclisinin tüm üyelerine birer mektup gönderdiler. Mektuplarda Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a yönelik devam eden saldırısı ve Türkiye’ye askeri yardımı konusunda derin endişelerini dile getirildi.

Milletvekilleri, mektupta Ermeni sivil nüfusa saldıran Azeri ve Türk taraflarının, Artsakh’taki (Karabağ) sağlık, kültürel ve dini öneme sahip yapıları askeri hedeflere yapmasını kınadılar.

İsviçre-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu eşbaşkanları, Ermeni nüfusunun korunması için zamanında Kosova’da yapıldığı gibi, Dağlık Karabağ’ın da bağımsızlığının tanınmasını gerektiğini ifade etti.

Parlamentonun son özel oturumunda, İsviçre-Ermenistan Dostluk Grubu Eşbaşkanlarından Marianne Stref Feller, İsviçre Hükümeti’ne tutumunu ifade etmesini talebiyle bir soru önergesi iletti.

Soru önergesi, İsviçre-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu eşbaşkanları, İsviçre Parlamentosu Başkanı İsabel More, iki meclisi temsil eden yardımcılar Marian Stref Feller, Lisa Mazzon ve Carlo Sommaruga tarafından imzalandı.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2020/11/05/İsviçre-Ermenistan-Kosova-Karabağ/197705

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın