İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Avrupa’nın güvenliği için savaşıyor – Ermenistan Kamu Radyosu

Azerbaycan, Türkiye tarafından yönetilirse Avrupa’ya ne olur?

Ermenistan Cumhurbaşkanına göre, Ermeniler Avrupa’nın güvenliği için savaşıyor.

Türkiye’nin Azerbaycan’daki emellerini durdurmazsak, Türkiye Azerbaycan’ı yönetecek ve Avrupa’nın da zarar göreceği bir durumla karşılaşacağız.

“Bu savaşı Ermeniler başlatmadı, bunu kanıtlamaya dahi gerek yok, çünkü Ermenilerin savaş başlatması için bir neden yok.”

Ermenistan Cumhurbaşkanı basın servisinin bildirdiğine göre, Ermenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Diaspora Ermenileri, yabancı siyasi ve kamuoyuna açık isimler, yetkili uluslararası medya temsilcileri ile yaptığı görüşmede, Avrupalı ​​bir gazetecinin savaş başlatma sorusunu bu şekilde yanıtladı.

Bu grup Ermenistan Genel Yardımseverler Birliği’nin (AGBU) girişimiyle Ermenistan’a gelmiş olup, katılımcılar da Artsakh’ı ziyaret edeceklerdir.

“Nasıl olur da bir okul, bir hastane, bir yol, bir kilise inşa edebilir ve sonra da bir savaş başlatabilirsiniz?

Bu mantıklı değil.

Azerbaycan’ın, Türkiye ile savaşı başlattığı barizdir”,- dedi Sarkisyan.

Cumhurbaşkanı, Azerbaycan’ın kendi topraklarını özgürleştirdiği yönündeki iddialarının aslında “etnik temizlik” denen şeyin uluslararası kabul görmüş bir başka şekli olduğunu vurguladı, çünkü orada binlerce yıldır yaşayan etnik Ermenileri yok ederek bölgeyi ele geçirmeye çalışıyorlar.

“Şimdi okulları, hastaneleri yok ediyorlar, insanlık dışı eylemlerde bulunuyorlar, insan hayatını, yaşlıları, çocukları, gençleri yok ediyorlar”,- dedi.

Türkiye’nin katılımına da değinen Sargsyan, Türkiye’nin Azerbaycan’a tam askeri-siyasi destek sağladığını belirterek, bunu etnik kardeşlik ve uluslararası altyapının korunması gibi bir dizi bahaneyle yapmasına işaret etti.

Aslında Türkiye’nin hedefi bölgeye yerleşmek ve bu uluslararası altyapıyı yönetmektir.

“Türkiye ile bu kadar yakınlaşan Azerbaycan, egemenliğinin bir kısmını kaybediyor. Bakü’de kararların Türkiye’nin tavsiyesi üzerine alındığı konusundaki kanıtlar gittikçe çoğalıyor”,- dedi başkan.

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, savaşın sona ermesi gerektiğini vurguladı.

“Şimdi bu sadece mirasımız, kültürümüz, hayatta kalmamız, Dağlık Karabağ halkı adına sürdürülen bir savaş değil.

Ermeniler, bir bakıma Avrupa’nın güvenliği için savaşıyorlar.

Bugün Türkiye’nin Azerbaycan’daki emellerini durdurmazsak, Türkiye Azerbaycan’ı yönetecek, Avrupa’nın zarar göreceği bir durum yaşayacağız”,- dedi.

Sarkisyan hazır bulunanlara.

Sarkisyan, orada bulunanlara, Türkiye’nin bu savaşa karışması faktörü olmaması durumunda Ermenistan, Artsakh ve Azerbaycan arasında ateşkesin gerçekleşmiş olacağı konusunda güvence verdi.

Ateşkesin her defasında Ermeniler tarafından değil, düşman tarafından ihlal edildiğini vurguladı.


Ermenistan Kamu Radyosu

Yorumlar kapatıldı.