İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

UEFA Ermenilere yönelik ‘ırkçı mesajı’ nedeniyle Karabağ yöneticisine men cezası verdi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Azerbaycan 1. Futbol Ligi kulüplerinden Karabağ’ın Basın Sözcüsü Nurlan İbrahimov’un, Ermenistan ile alakalı mesajları sebebiyle futbol etkinliklerinden geçici süreliğine men edildiğini duyurdu.

UEFA Disiplin Komitesi yaptığı yazılı açıklamada İbrahimov’un mesajlarıyla ilgili incelemenin devam ettiğini ve bu süreç tamamlanana kadar Azerbaycanlı yöneticinin hiçbir futbol etkinliğe katılamayacağını belirtti.

Komite ayrıca, İbrahimov’un söz konusu mesajlarla “UEFA temel ahlaki değerler ile “ırkçılık ve ayrımcılık” yönetmeliğinin dışına çıktığını aktardı.

İbrahimov, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle çıkan çatışmaların devam ettiği bir dönemde sosyal medya hesabından, “Genç ya da yaşlı ayrımı yapmadan tüm Ermenileri öldürün” mesajını paylaşmıştı. İbrahimov kendisine gelen yüzlerce tepki mesajı sonrası bu paylaşımını silmişti.

Ermenistan Futbol Federasyonu şikayette bulundu

Söz konusu mesaj sonrası Ermenistan Futbol Federasyonu (FFA) Azerbaycanlı yöneticiyi UEFA’ya şikayet etmiş, Karabağ Futbol Takımı’nın tüm Avrupa maçlarından men edilmesini talep etmişti.

Karabağ Futbol Takımı UEFA Avrupa Ligi ilk iki maçında henüz puanla tanışamadı. Karabağ, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’e deplasmanda 1-0 yenilirken, İspanya temsilcisi Villereal ile İstanbul Başakşehir Stadı’nda oynadığı karşılaşmayı da 3-1 kaybetmişti.

Karabağ, 4 Kasım Perşembe günü Türkiye temsilcisi Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak.


Euronews

Yorumlar kapatıldı.