İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya, Ermenistan’ı savunmalıdır – Ermenistan Kamu Radyosu

Rusya er ya da geç Ermenistan’ı ve Artsakh’ı savunmaya mecburdur

Rusya Federasyonu Duma’sının eski üyesi Vladimir Lepekhin, Rusnext web sitesinde yayınlanan makalesinde, Rusya’nın er ya da geç Ermenistan ve Artsakh’ı savunması gerektiğine inandığını, aksi takdirde yakın gelecekte Rusya’dan neredeyse hiçbir şey kalmayabileceğini yazmaktadır.

Rus siyasetçi, Karabağ sorununun tamamen yerel bir mesele olmaktan çıktığını kaydetti.

“Karabağ’daki askeri çatışmanın yerel olmadığı zaten açık.

Bölgede bugün Belarus, Ukrayna, Moldova, Orta Asya ülkeleri ve Gürcistan’da meydana gelen olaylarla bağlantılı büyük bir jeopolitik oyun başladı ve yarın Rusya Federasyonu topraklarında açığa çıkacaklardır”,- diye yazmaktadır Lepekhin.

Siyasetçi, Türkiye’nin Dağlık Karabağ ihtilafına müdahil olduğuna da değinerek, ülkenin Rusya sınırı yakınlarında terör eylemleri gerçekleştirme hedefinin peşinde olduğuna dikkat çekti.

“Bazı bilgilere göre Türkiye, son zamanlarda Dağlık Karabağ’da savaşan saldırı güçlerini “Turan ordusu” adı altında yeniden düzenlemeye başladı.

Bir iç kaynağa göre, kuzey yönündeki muharebe operasyonları için yeni taktik faaliyetler geliştirme konusunda uzmanlaşan “Turan Ordusu” çerçevesinde özel bir grup kuruldu.

Bu aşamadaki ana amaç, Rusya sınırının yakın çevresinde terör eylemleri, çevre felaketleri gerçekleştirmek, Rusya ve Ermenistan Silahlı Kuvvetleri de dâhil olmak üzere stratejik müttefiklerinin hareketini izlemek ve destekçiler toplamak gibi gizli operasyonlar gerçekleştirmektir”,- dedi Vladimir Lepekhin.

Duma’nın eski üyesi, bu koşulları dikkate alarak, Rusya’nın Ermenistan ve Artsakh’ı koruması gerektiğini, aksi takdirde tehlikeden kaçınmanın imkânsız olacağını vurguladı.

Siyasetçi, “Artsakh lideri ve Ermenistan başbakanının, Rusya cumhurbaşkanına yönelik ortak eylem gerekliliğine ilişkin açıklamaları, tarafların uzlaşma ihtiyacına ilişkin sözlerden, bölgede düzeni tesis etmek için somut eylemlere geçmek için yeterlidir”,- diye yazmaktadır.


Ermenistan Kamu Radyosu

Yorumlar kapatıldı.