İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agos: Ermeni toplumu tek taraflı haber bombardımanı karşısında son derece tedirgin

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan’ın sosyal medya hesabından “Türkiye’de yaşayan Ermenistanlılar’dan 142 kişi bugün ülkesine döndü” paylaşımın üzerine Agos gazetesinde “Hepimiz kaybediyoruz” başlıklı bir başyazı kaleme alındı.

Başyazıda, Ermenistan- Azerbaycan arasındaki çatışmaların 32 günü geride bıraktığı, üçüncü ateşkese rağmen saldırıların durmadığı hatırlatıldı.

fazla oku Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ermenistan’ın asker kaybı 1.000’i, iki tarafın toplam sivil kaybı 100’ü geçti. Karabağ’da bir çocuk hastanesi füzelerin hedefi olurken, Azerbaycan’da da yine siviller füze saldırısında can verdi. Azerbaycan asker kayıplarına dair resmi bir açıklama yapmıyor ancak Rusya’nın hesaplarına göre 32 günde toplam kayıp 5.000 kişiyi bulmuş duruda” ifadelerinin paylaşıldı başyazıda, “Müzakare çağrıları sonuçsuz kalırken, barış çağrıları duyulmazken, Türkiye’de Ermenistan ve Ermeniler’e yönelik nefret dili de durmadı, tersine arttı” denildi.

“Türkiyeli Ermeniler nefes alamaz halde”

“Türkiyeli Ermeniler hala nefes alamaz halde, Ermeni toplumu tek taraflı haber bombardımanı karşısında son derece tedirgin” ifadelerinin yer bulduğu başyazıda, “Türkiye’de yaşayan Ermenistanlılar ise geri dönüyor. 142 Ermenistanlı bu hafta ülkesine döndü” bilgisi paylaşıldı.

Başyazı şu ifadelerle son buldu:

Ermenistan, Türkiye’nin de savaşa taraf ve müdahil olmasını görerek yalnız kaldığı coğrafyada tekrar varolma mücadelesi verdiğini düşünüyor. Azerbaycan, kaybettiği toprakları almak için savaştan başka yol olmadığını düşünüyor. Ortak bir gelecek hayali ne yazık bir kez daha yıkıntılar arasında silikleşirken, kaybeden bu coğrafyanın halkları oluyor. Hepimiz kaybediyoruz. Bir kez daha barış diyoruz.

Independent Türkçe


Independent Turkce

Yorumlar kapatıldı.