İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Karabağ Bölgesi’ndeki Savaşı Körükleyerek Türkiye, Avrupa’ya Gaz Tedarik Hattlarını Kontrol Etmeyi Hedefliyor – Suriye Arap Haber Ajansı – SANA

ERİVAN/BAKÜ – Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türk rejiminin Karabağ Bölgesindeki savaşını körükleyerek Avrupa’ya enerji hattlarını kontrol etmeye çalıştığını belirtti.
RT haber ajansı Paşinyan’ın FB hesabında yaptığı bir paylaşımından aktararak; “Karabağ bölgesi için kabul edilebilir bir hukuki statü konusunda bir anlaşmaya varmak mümkün değildi ve tüm girişimler tükendi, bu da son fırsatın 2011 yılında Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında bir zirvenin yapıldığı ve bölgenin hukuki statüsünün temel ilkeleri üzerinde bir anlaşmaya varılmadan sona erdiği zaman olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandığına işaret etti.
Paşinyan geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada; Türk rejiminin Dağlık Karabağ bölgesindeki ateşkes anlaşmasını savaşa devam etmeye teşvik ederek baltaladığını belirtti.
Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev; Karabağ bölgesinde 13 yeni köyün kontrolünü açıkladı.
Aliyev Twitter sayfasında; Ermenistan’ı dün üzerinde anlaşılan insani ateşkesi ihlal etmekle suçlayarak, Ermenistan kuvvetlerinin Azerbaycan için ağır topçu nüfuslu alanlar ve muharebe sahaları ile bombalandığını kaydetti.
Bu bağlamda Karabağ bölgesinin savunma birimleri ise, Azerbaycan güçlerini ateşkesi bozmakla ve temas hattının kuzey ve güney yönlerinde füze ve toplarla bombardımana devam etmekle suçladı.


SANA

Yorumlar kapatıldı.