İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aforoz nedir? Anlamı, tanımı ve yazımı

**HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.**

Ortaçağ Avrupası’nın ve Hristiyanlığın en önemli kavramlarından biri olan aforoz kelimesinin anlamı öğrenciler başta olmak üzere pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki aforoz nedir? Aforoz ne demek? Anlamı ve yazılışı nasıl?

Aforoz nedir, aforizma tanımı ve anlamı nedir, aforoz örnek anlatımı nasıldır, aforoz kelimesinin kullanıldığı yerler nelerdir? Gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Aforoz Tanımı: 

Aforoz kelimesinin anlamı; Hıristiyan dinine göre dini otorite tarafından açıkça ifade edilen, çoğu zaman ekozlaşma eşlik eden bir yasak ya da lanet, tahakkuk ettiği gibi bir şeyden vazgeçme. Bir değersizlik, bir lanet, bir erkeklik, herhangi bir kişi veya şey, matematiksel veya dini makamlarca lanetlenmiş herhangi bir kişi olarak tanımlanır.

Suçlanan veya lanetlenen bir şey veya kişi, büyük ölçüde tehdit altındaki bir şey ya da kişi. Kabul edilen kilise doktrinine veya bu tür bir öğretinin destekçilerine ağır şekilde karşı çıktığı düşünülen bir öğretinin dini kınama, bu kınamaya sık sık eşlik eden ya da sonrasında yapılan konuşma olarak ifade edilir.

Aforoz Örnek Anlatımı:

Dinsel (Hıristiyan) olarak yetkilendirilmiş veya dini olmayan bir kurum tarafından lanetlenmiş herhangi bir kişi veya şey. Aforoz başlangıçta kiliseden sürgün için kullanılan bir terim olarak kullanılmış, ancak “ayrılmak, sürülmek, kınanmak” anlamına geliyordu. Kötülük ve kötülüğe adanmış kişi veya herhangi bir şey olarak tanımlanır.

Aforoz; resmen ayrılmak, soyulmuş, sürgün edilmiş, dışlanmış ve suçlu anlamlarına gelir. Hıristiyan İncilinde “maranatha” kelimesi ile birlikte görünür.

Fazlasıyla tehdit, lanetlenmiş veya lanetlenmiş olarak görülmüş kişi. Dini bir ana temaya yani aforoza maruz kalan kimse olarak belirtilir.

Aforoz Kelimesinin Kullanıldığı Cümleler:

  • Aforoz olan Henry’nin hayatı çok merak ediliyor.
  • Laik devlet eğitimi ve vicdan onun için bir aforozdu.

https://www.haberturk.com/aforoz-nedir-anlami-tanimi-ve-yazimi-hbrt-2840103

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın