İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan, Ermenistan’a yardıma aracılık eden Rus Sberbank’a protesto mektubu gönderdi

**HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.**

Azerbaycan Merkez Bankası, Dağlık Karabağ’ın sözde Ermeni yönetimine yardım için hesaplar açılmasına olanak sağlayan Rus Sberbank’a protesto mektubu göndererek, hesapların derhal kapatılmasını istedi.

Ruslan Rehimov  

Bakü

Azerbaycan Merkez Bankası (AMB), Dağlık Karabağ’ın sözde Ermeni yönetimine yardım için hesaplar açılmasına olanak sağlayan Rus Sberbank‘a protesto mektubu göndererek, hesapların derhal kapatılmasını istedi.

AMB’den yapılan açıklamada, Sberbank’ta açılan hesaplar üzerinden Azerbaycan’ın işgal altındaki bölgelerinin sözde yönetimi için yardım toplandığının belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, protesto mektubu gönderen AMB’nin, Sberbank’tan bu hesapların derhal kapatılmasını talep ettiği bildirildi. 

Mektupta, böylesine hassas bir zamanda, yasa dışı bir rejime yardım etme sürecine katılımın hem Azerbaycan-Rusya ilişkilerine hem de Sberbank gibi etkili bir bankanın imajına ciddi zarar vereceği belirtildi. 

İşgal altındaki topraklarında Azerbaycan’ın izni olmadan hayata geçirilen herhangi bir ekonomik faaliyetin hem uluslararası hukuk kuralları hem de Azerbaycan yasalarına aykırı olduğu ifade edildi.

https://www.aa.com.tr/tr/azerbaycan-cephe-hatti/azerbaycan-ermenistana-yardima-aracilik-eden-rus-sberbanka-protesto-mektubu-gonderdi/2005042

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın