İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dağlık Karabağ’daki Ermeni güçlerin Saddam gibi Scud füzesi kullandığı iddia edildi

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***
Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ’da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için bu gece yarısından itibaren (00:00) ateşkes kararı almış olsa da iki taraf da düzenledikleri operasyonlara dair görüntüleri paylaşmaya devam etti.

Bunlar arasında dikkat çekenlerden biri Ermeni güçlerin paylaştığı iddia edilen, Rus yapımı Scud füzesinin kullanıldığını gösteren videoydı.

“Pisti bile tutturamaz”

Görüntüyü paylaşan Savunma Sanayisi ve Havacılık Uzmanı Hakan Kılıç, söz konusu füze ile ilgili, “Ermenistan R-17 Scud-B SRBM (Kısa menzilli balistik füze) ateşlemiş. Scud-B: yapımı, 300 kilometre menzil, 500-900 metre arası CEP mesafe/dairesel sapma oranı ki eski füze, çok kötü değer. Pisti bile tutturamaz. Rastgele ve şehre atılan terör silahı. Nokta hedef vuramaz. 985 kilogram harp başlığı” değerlendirmesini yaptı.

Saddam döneminde kullanıldı

Dünya kamuoyu, Scud füzelerini ilk defa 1991 yılındaki Körfez Savaşı’nda öğrenmişti.

O yıllarda Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak Ordusu, Suudi Arabistan’daki ABD hedeflerine ve İsrail’e Scud saldırıları düzenledi.

Bu saldırıların çoğu genellikle Patroit hava savunma sistemi tarafından gerçekleştirilmiş ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Yine de o günün şartlarında genel bir tedirginlik yaratmıştı.

Hatta olası Scud saldırılarına karşı Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesine ABD tarafından geçici süreyle Patroit hava savunma sistemi getirilmişti.

Independent Türkçe


Independent Turkce

Yorumlar kapatıldı.