İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a giden PKK’lı teröristler Süleymaniye’den

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Ermenistan için savaşan çok sayıda PKK’lı terörist otobüslerle Süleymaniye üzerinden İran’a, oradan da Karabağ’a götürüldü.

Kandil’in talimatıyla Ermenistan’a gönderilen PKK’lı teröristlerin sayılarının yüzlerle ifade edildiği, Azerbaycan’a karşı savaşmak ve sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirmeyi hedefledikleri belirtildi.

TELSİZ KONUŞMALARI YAYINLANDI

Azerbaycan yetkilileri, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin yanında teröristlerin olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Ermenistan için savaşan PKK’lı teröristlerin olduğuna ilişkin tespitler olduğunu açıklayan Azerbaycan yetkilileri, telefon konuşmaları olduğunu da bildirdi. Azerbaycan yetkilileri teröristlerin sivil halka karşı saldırılar gerçekleştirdiği bilgisini de paylaştı.

Öte yandan Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi de geçtiğimiz günlerde, Suriye ve Irak’tan gelen PKK bağlantılı teröristlerin Karabağ’da Ermenistan adına savaştığını açıkladı. Servis, teröristlerin telsiz konuşmalarına ulaşıldığını açıklayarak, söz konusu ses kayıtlarını da paylaştı. Teröristler telsiz konuşmalarında Ermenistan tarafında çok sayıda zayiat yaşandığını, Karabağ’da Türk askerlerinin bulunmadığı, Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan SİHA’ların etkili olduğunu anlattıkları belirlendi. (DHA)

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ermenistana-giden-pkkli-teroristler-suleymaniyeden-6073489/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın