İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Nahçıvan’da artık Türk ordu birlikleri bulunuyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’a ait Su-27 savaş uçağının Türkiye F-16’sı tarafından vurulduğu haberiyle ilgili, “Bu artık gerçekleşmiş bir olgu, bunu daha önce de söyledim” dedi.

Paşinyan, Rossiya 1 televizyonuna Dağlık Karabağ’daki Ermenistan-Azerbaycan çatışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sahip olduğumuz bilgiye göre, Türkiye bu çatışmaya daha geniş ölçekli katılım için bir bahane arıyor. Elimizdeki bilgiye göre, Nahçıvan’a askerlerini getirmek için bir bahane arıyor. Gerçi elimizdeki bilgiye göre, Nahçıvan’da artık bazı Türk ordu birlikleri bulunuyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE NEREDEYSE BU SÜRECE DAHİL OLMUŞTUR’

“Çok önemli nokta, Türkiye neredeyse bu sürece dahil olmuştur” diyen Paşinyan, “Elimizdeki güvenilir bilgiye göre, Türk askeri uzmanlar ve yüksek rütbeli askerler şu anda Azerbaycan’ın komuta noktalarında bulunuyor ve askeri eylemleri yönetiyor” diye ekledi.

Ermenistan’ın Karabağ’daki eylemlerinin Azerbaycan’ın saldırganlığına yanıt olduğunu dile getiren Paşinyan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz bunu halkımız için varoluşa yönelik bir tehdit, Ermeni halkına karşı ilan edilen bir savaş olarak görüyoruz ve şimdi nefsi müdafaa hakkımızı kullanmak zorundayız”.

‘BU ÖNCEDEN PLANLANAN BİR OPERASYONDU’

Uluslararası toplumun, “Azerbaycan ve Türkiye’nin saldırganlığını kınaması gerektiğini” kaydeden Paşinyan, “Uluslararası toplum Türkiye’nin tamamen Güney Kafkasya’dan çıkmasını talep etmeli. Çünkü Türkiye’nin Güney Kafkasya’daki askeri varlığının iyi bir sonucu olmayacak” ifadesini kullandı.

Paşinyan, “Azerbaycan derhal Dağlık Karabağ ve Ermenistan’a karşı saldırganlığına son vermeli, çünkü bunu başlatan Azerbaycan’dı. Bu, önceden planlanan bir operasyondu ve bu operasyonun Türk Silahlı Kuvvetleri ile ortak askeri tatbikat sırasında planlandığı konusunda hiçbir şüphe yok” diye konuştu. (Sputnik)


Artı Gerçek

Yorumlar kapatıldı.