İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çözün basit: Ermenistan çekilecek

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Uğur Ergan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesinin şart olduğunu söyledi. 

Çavuşoğlu beraberinde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile birlikte Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’e dün dayanışma ziyaretinde bulundu. Görüşme sonrası değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, dün ayrıca Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’la Dağlık Karabağ ve Ermenistan’ın saldırganlığını telefonda görüştüğünü belirtti ve şunları söyledi: “Meselenin çözümü basit. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilecek. Bu çekilme olmadığı sürece bu sorun çözülmez. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve birliği konusunda BM, Avrupa Konseyi ve AGİT kararları ortada. Tüm bunlara rağmen AGİT Minsk grubu üçlüsü, eşbaşkanları somut hiçbir adım atmadı. Sorunun somut şekilde çözülmesini istiyoruz. Türkiye olarak, iktidara geldiğimizden bu yana siyasi çözüm konusunda çok çaba sarf ettik. Bu çabalarımızın bir faydası olmadı.” 

KURTULMUŞ: ORTADA HAKSIZLIK VAR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da, Türkiye’nin her platformda, her hal ve şart altında Azerbaycan’ın yanında olduğunu yineleyerek, “Ortada bir haksızlık var. Ermenistan işgalciliğinin yanı sıra şımarık bir tarzla açık bir saldırıda bulunmuştur. Azerbaycanlı bir kardeşimize yapılan saldırı, Türkiye’de 83 milyona yapılmış bir saldırıdır. Gereğini yerine getirmek için sahada masada olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz” dedi.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/cozun-basit-ermenistan-cekilecek-41623905

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın