İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan eski Savunma Bakanı: Azerbaycan yok olacak, Türkiye parçalanacak

Ermenistan eski Savunma Bakanı Seyran Ohanyan kendi Facebook sayfasından paylaşımda bulunarak Azerbaycan-Karabağ (Artsakh) sınır hattı boyunca gerçekleştirilen askeri operasyonlarına değindi.

Seyran Ohanyan yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer verdi:

“Türkiye tarafından Ermeni halkı ve Artsakh’a karşı kışkırtılan uzun süreli savaş sırasında Azerbaycan devlet olarak yok olacak, dünyaya tehdit haline gelen Türkiye ise parçalanacak.”

Hatırlanacağı üzere, 27 Eylül tarihinde sabah 07:10 sularında Azerbaycan silahlı kuvvetleri, Artsakh (Dağlık Karabağ) ile temas hattının tüm cephe boyunca saldırıya geçti. Artsakh’a karşı hava ve füze saldırıları başlatıldı.

Dağlık Karabağ’a ve çevresine saldırılar düzenleyen Azerbaycan ordusu, başta başkent Stepanakert olmak üzere sivil yerleşim yerlerini, okullarını hedef aldı. Teknik ve can ağır kayıpları veren Azerbaycan güçleri geri püskürtüldü.

Azerbaycan’ın saldırısı sonucu Ermeni sivil halk arasında bir çocuk ve bir kadın şehit var. Ermeni tarafı, 31 şehit ve 200 kadar yaralı olduğunu da açıkladı.

Ermenistan’da ve Artsakh’ta sıkıyönetim ve seferberlik ilan edildi.

Karabağ’ Savunma Ordusu’ndan edinen bilgilere göre Azerbaycan, şu ana dek yaklaşık 200 can kaybı verdi. Azerbaycan ordusuna ait toplam 4 helikopter, 27 İHA, 36 tank ve diğer zırhlı araç, 2 zırhlı mühendislik aracı ve 11 zırhlı araç imha edildi. Çatışmalar devam ediyor.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2020/09/28/Ermenistan-Azerbaycan-Türkiye/193717

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın