İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Son Dakika! Aliyev, Ermenistan’ın saldırı sonrası kameralar karşısına geçti: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Son dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın ülkesine düzenlediği saldırı sonrasında kameralar karşısına geçti. Aliyev, yaptığı açıklamada “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak” dedi.

Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan‘a düzenlediği saldırı sonucu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kameralar karşısına geçti. Aliyev yaptığı açıklamada “Ateşe Ermenistan başladı. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak” ifadelerini kullandı. 

Aliyev, canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi “Ateşe Ermenistan başladı, şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik.

“DAĞLIK KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR”

Ermenistan gerekli cevabı aldı ve alacak. Ermenistan’la Karabağ müzakereleri şu an devam etmiyor. Karabağ Azerbaycan’dır. Dağlık Karabağ tarihi, ezeli ve ebedi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan işgal ettiği topraklarımıza yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışıyor.

“BİZİM TOPRAĞIMIZDA NE İŞİ VAR?”

BM’de Ermenistan’ın yeni savaşa hazırlandığını söyledim. Ermenistan askerinin bizim toprağımızda ne işi var? Azerbaycan ordusu toprağında düşmana darbe indiriyor. Karabağ Azerbaycan’dır.”

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Açıklamada, Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı.

Azerbaycan ordusu komutanlığının sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği bildirildi.

“Kara birliklerinin, tank birimlerinin, füze ve topçu birliklerinin, insansız hava araçlarının desteğiyle cephede ve savunmanın derinliklerinde bulunan çok sayıda Ermeni askerini, tesis ve askeri araçlarını tespit ederek imha ettiği” aktarılan açıklamada, cephe hattının farklı yönlerinde Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin de imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş helikopterinin Ermenistan ordusu tarafından Terter yönünde düşürüldüğü, mürettebatın hayatta olduğu bilgisine de yer verildi.

Son Dakika! Aliyev, Ermenistan'ın saldırı sonrası kameralar karşısına geçti: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

https://www.haberler.com/son-dakika-azerbaycan-cumhurbaskani-aliyev-13629346-haberi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın