İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Netflix’te skandal! Türkiye’nin doğusu Ermenistan olarak gösterildi

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Kapatılma tartışmalarıyla gündeme gelen Netflix’in bir belgeselinde bir skandal daha ortaya çıktı. Netflix, Türkiye’yi böldü, doğuyu Ermenistan olarak gösterdi.

Netflix’in “İkinci Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları” adlı belgeselin beşinci bölümünde dünya haritasında ilginç bir detay yer aldığı görüldü. Buna göre haritada Türkiye coğrafyasının bölündüğü ve bölünen toprakların Ermenistan olarak gösterildiği dikkat çekti.

Belgeseldeki çarpıcı ayrıntı gazeteci Ceyhun Bozkurt tarafından tespit edildi. Bozkurt, sosyal medya hesabından, belgeselden görsellerle birlikte, “Netflix’te II. Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları belgeselini izliyordum. 5. bölümde böyle bir harita gördüm. Detaya bakın.Her alanda çalışıyorlar” sözlerini paylaştı. 

https://www.internethaber.com/netflixte-skandal-turkiyenin-dogusu-ermenistan-olarak-gosterildi-2129310h.htm

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın