İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’ın Guba şehrindeki Soykırım Müzesi, Ermeni zulmünü hafızalarda canlı tutuyor

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Ağustos 1918’de Osmanlı İmparatorluğu tarafından Ermenilerden kurtarılan Guba şehrinde, Soykırım Müzesi ile yaşananlar yeni nesillere aktarılıyor.

Fatih Avanos

Ermeniler, 1915’te yaşananları her yıl çarpıtarak gündeme getiriyor.

Anadolu ve Kafkasya’da bulunan toplu mezarlar ise Ermeni iddialarını çürütmekle kalmıyor, uygulanan zulmü de gözler önüne seriyor.

Ermeni çeteler, 30 Mart 1918’de ülkenin birçok bölgesinde sivillere saldırdı.

Azerbaycan’ın kuzeyinde bulunan Guba şehri de Ermeni katliamlarının yaşandığı yerlerden biri.

20 bin sivilin acımasızca katledildiği şehirde, 2007 yılında stadyum yapılması için başlatılan kazı çalışmalarında toplu mezar bulundu.

2 bine yakın Azerbaycanlının mezarının bulunması sonrasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bölgeye stadyum değil soykırım müzesi yapılmasını istedi.

“Türkler geldi bizi kurtardı”

Ermenilerin o dönemde, söz konusu bölgede devlet kurmak istediğini belirten, Soykırım Müzesi Müdürü Rahşande Bayramova, “Bu olaylar zamanında bölgede ne yaşandığını buradaki hangi yaşlıya sorsanız, ‘Türkler geldi bizi kurtardı’ derler.” diye konuştu.

[Fotoğraf: TRT Haber]

https://www.trthaber.com/haber/dunya/alman-bakanin-mikrofonu-acik-kaldi-akdeniz-diplomasisinin-detaylari-ortaya-cikti-512095.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın