İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: İşgalci güçlerin çıkarılması görüşmelerin konusu olmalı

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Yukarı Karabağ sorununun çözümü ile ilgili yapılacak görüşmelere değinerek, “İşgalcı güçlerin bölgeden çıkarılması görüşmelerin konusu olmalı” dedi.

Rus resmi haber ajansı TASS’a konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, “Ana konuları çözmeye odaklanmayı gerekli görüyoruz. Gerginliğin ana nedeni, Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından devam eden işgalidir. Bu nedenle işgalin kendisi ortadan kaldırılmalıdır, yani Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan’ın işgal ettiği tüm topraklardan çekilmesi gerekir” diyerek Bakü’nün net tavrını ortaya koydu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov “görüşmeler için görüşmeler” yapmayı hedeflemediklerini ima ederek Ermenistan ve arabulucu ülkelere şu mesajı verdi: “İşgal kuvvetlerinin geri çekilmesi için bir zaman çizelgesinin koordinasyonu görüşmelerin konusu olmalıdır.”

Fuad Safarov

https://www.dikgazete.com/ozel-haber/azerbaycan-disisleri-bakani-bayramov-isgalci-guclerin-cikarilmasi-h554197.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın