İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Açılan Ayasofya’ya, kapatılan Şehir Üniversitesi’nden başimam

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***
Ayasofya Camii’nin başimamlığına atanan Prof. Boynukalın, bundan bir ay öncesine kadar Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin hocalarından biriydi.

86 yıl sonra yeniden cami olarak açılan ve ilk Cuma namazı kılınan Ayasofya Camii’nin başimamlığına ilahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın atandı.

Boynukalın’ın atanmasını açıklayan Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş Ayasofya’ya profesör bir başimam atadıklarının altını çizdi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından Prof. Boynukalın’ın biyografisiyle ilgili medyada yer alan bilgilerde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin sitesindeki bilgiler kullanıldı:

“El-Ezher’deki lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi’nde İslam Hukuku alanında tamamladı. İngiltere’de bilimsel araştırmalar yaptı. Çalışma alanları; ilk dönem fıkıh usulünün oluşumu, fıkıh usulünde yenilenme tartışmaları, yazma eserlerin neşri.”

Fakat bu bilgilerde önemli bir eksiklik vardı.

Prof. Boynukalın, bundan bir ay öncesine kadar Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin hocalarından biriydi. Kuruluşundan itibaren Şehir Üniversitesi’nde görev yapan Boynukalın, üniversitenin geçen ay Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılmasından sonra Marmara Üniversitesi’ne geçmişti.

Boynukalın, Şehir Üniversitesi’nin camisinde de Cuma imamlığı yapmaktaydı.

Prof. Boynukalın’ın üniversitenin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir sosyal medya mesajı ya da medyada çıkmış bir yorumu bulunmuyor.

Prof. Boynukalın İslami camianın tanıdığı bir ailenin mensubu. Babası Rıfat Boynukalın Milli Nizam Partisi’nin kurucularındandı ve Necmettin Erbakan’la Madeni Eşya Sanayicileri Sendikası (MESS) genel başkanlığı için yarışmış bir mühendisti. Yeğeni Abdurrahman Boynukalın ise Davutoğlu döneminde AK Parti’nin Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirilmiş, ardından İstanbul Milletvekili ve bilahare bakan yardımcısı olmuştu.

Anadolu Ajansı da Ayasofya’nın imam ve müezzinlerini tanıttığı bir görselde başimam Prof. Boynukalın’ın biyografisinden Şehir Üniversitesi’ndeki yedi yıllık hocalık deneyimini çıkarttı.


Serbestiyet

Yorumlar kapatıldı.