İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarına tecavüzü (I. bölüm)

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Eflatun Neimetzade

Otuz ile yakındır ki Ermeniler, Türk düşmanları, Azerbaycan topraklarını işgal etmiş ve ezeli dede-baba topraklarımızda mevcut Mescitleri, tüm Kültür abidelerini, tarihi Kaleleri topyekun dağıtmışlar, varvarca yok etmişler. Ve doğma topraklarımızda yurt dışından –İrak, Suriye, Lübnan ve diğer ülkelerden Ermenileri davet ederek yerleştirmeye cesaret ediyorlar. Ayrıca PKK`lı Türk düşmanlarını da işğal ettikleri Garabağ topraklarımıza yerleştiriyor ve onlara tam komşulukta kamplar ve üstler kurmaya başlamışlar.

222.jpg

AH, BU GADDAR VE HAIN ERMENİLER…

Ermenistan iktidarı, BM Teşkilatı Güvenlik Konseyinin 4 kararını hiçe sayıyor. O kararda Ermenistan Ordusunun işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından topyekun çekilmeliler yazılıyor. Daha önce ben “Ankara İl” ve “Anadolu” Gazetelerinde tam sayfa makalelerimde Ermeni düşmanlarının haince, gaddarca, ikiyüzlülük yaptıklarını defalarca yazmışım. Ermeni ırkçı düşmanlarının Hocalı`da soykırım yaptıklarını aralıksız yazmışım ve resimlerİ de köşeme yerleştirimişimdir. Tekrar etmek istemem.

Ezeli topraklarımız işgalde iken, Ermenistan Ordusu tarafından 12 Temmuz tarihinde beklenmeden Tavuz reyonu stratejik noktalarına ağır silahlarla saldırılar gerçekleştirmiştir. Gencecik subaylar, hatta General Mayor Polat Haşimov ve askerlerimiz şehit olmuştur. Şehit olan kardeşlerime Allahtan rahmet dilerim. Bunu yapanlara ise ölüm dilerim. Amin. Azerbaycan Sulahlı Ordusu karşı tarafa gereken dersi vererek, düşmanı hücrana uğratmış, yüzün üzerinde ölü vardır. Fakat Ermenistan devleti kendi halkından ölü sayısını gizli tutuyor.

Ermenistan tarafı, Nisan harekatından sonra ikinci defa Azerbaycan Ordusunun gücünü ve yenilmezliğini gördü ve şaşkına uğradı.

Cumhurbaşkanı, Sayın İlham Aliyev-“Bu operasyon, son günler zarfında baş vermiş Harbi karşıdurmada-bizim yeni, sarsılmaz şanlı zaferimizdir” (İ. Aliyev, 15 Temmuz). Tün dünya devletleri bilmeliler ki, bizim Ermenistanla Azerbaycan`ın devlet sınırlarınada her hanki harbi amacımız yoktur. Fakat Azerbaycan Silahlı Kuvveleri Ermeni hainleri tarafından şehit olan askerlerimizin intikamını alınmıştır ve düşman tarafa öyle bir ağır darbe indirilmiştir ki uzun yıllar düşmanlarımız bu darbeyi hiç zaman unutmayacaktır.

TÜRKİYE`DEKİ KARDEŞLERİMİZ AYAKLANDILAR

“Aynı Millet, İki Devlet” felsefesi zemininde Türkiye Cumhurbaşkanı, Sayın, Recep Tayyip Erdoğan tüm dünyaya beyan etti: “Türkiye tüm gücüyle kardeş Azerbaycan`ın yanındadır ve gerekeni yapacaktır”. Ardınca Türkiye Dış İşleri Bakanı, Sayın, Mevlüt Çavuşoğlu Ermenistanı uyardı: “Ermenistan aklını başına toplasın. Türkiye tüm olanaklarıyla Can Azerbaycan`ın yanındadır ve gereken ne ise yapılacaktır”. Ardınca F-16`lar havalandı ve Ermenistan sınırlarında uçarak boy gösterdiler. Bu düşmana bir uyarıydı. Öte yandan Azerbaycan Sulahlı Kuvvetleri şehitlerimizin kanını almış oldu ve Ermeni kampları vuruşlarımızla darmadağın edilmiştir. Peki, neden Tavuz bölgesinde Ermeniler saldırıyı yaptılar, derseniz? Buna kim sebep olmuştur?

Dünya devletlerine akan Bakü-Ceyhan Petrol Boru kemeri bu bölgeden geçiyor. Ayrıca Bakü-Tiflis-Kars Gaz kemeri ve Tiflis Demir yolu da bu bölgeden geçiyor. Oyunun arka pilanında elbette Rusya duruyor ki bunu tüm dünya güzel biliyordur. Eğer oyunun arka pilanında Rusya olmasa idi, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri bir gecede Yerevana dek Ermenileri  topyekun topraklarından silip Okyanüse atacak güçdedir. Bunu AB, BMT, tüm dünya devletleri de iyi biliyorlar.

Zaten tarihten de biliyoruz ki mehz Ruslar, Ermenileri ezeli Azerbaycan topraklarına yerleştirmişler. 1828 yılı Türkmünçay Anlaşması Perslerin lehine olarak İnğiltere`nin hiyle fesatlarıyla tasarlanmış Anlaşma olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. O hain Anlaşmada Azerbaycan resmen ikiye bölünmüş: büyük lokma Perslere, Kuzey ise Ruslara hibe edilmiştir. Bu tarihin en rezil ve haince tasarlanmış Anlaşmasıdır, diyorum. O yıllarda Osmanlı İmparatörlüğü zayıflıyordu ve Rusya ile savaştan yeni kurtulmuş, gücsüz haldaydı. Yardım edemezdi… Böylece Ruslar tüm gücüyle Kafkas`a Ermenileri yerleştiriyordu. 40 bin İran`dan, 80 bin Türkiyeden getirilen Ermeni aileleri alil-acele Azerbaycan topraklarına yerleştiriyordu. Rus sefirleri Gribayedov, Paskeviş ve başkaları Rus Çarının gösterişi ile Ermenileri kadim Azerbaycan illerine acilen meskun ediyordu.

RUSLAR SAYESİNDE ERMENİLER ŞIMARDILAR…

Diktator Lenin devriminden sonra da yandaşları Stepan Şaumyan ve Anastas Mikoyan Azerbaycan topraklarına Ermenileri güzelce yerleştirmeye devam ettiler ve onları baçımıza bela etmişler. İyilik bilmeyen bu ikiyüzlü Ermeni hainlerine Azerbaycan, 1990`dek bedavaya petrol ve gaz vermiştir. Karşılığında ise Ermeniler yaşadıkları bölgelerden Azerbaycan Türklerini sıkıştırarak göç ettirmişler, mülklerine, topraklarına sahip olmuşlardır… Ayrıca Garabağ topraklarımızı işgal etmiş ve BMT almış olduğu 4 kararı da icra etmiyorlar. Çünkü arkaları Ruslara bağlıdır. Arkalı köpek Kurt basar – bir Atasözü. Bu gün Ermenistan`da bir buçuk milyondan az Ermeni yaşıyor ve işsizlikten yurt dışına göç bu gün de devam ediyor.

Son saldırı tüm Türk Dünyası soydaşlarımızı, Türk kardeşlerimizi adeta hareketlendirdi. Azerbaycan Diaspora Komitesi, vatan için canlarını feda eden Can Azerbaycan sevdalıları Ordusuyla seferber olmuş, harekete geşmiştir. Tüm Dünyadaki Disapora Teşkilatları sokaklara indiler. Dünyanın hemen-hemen bütün ülkelerinde Azerbaycan Türkleri ve yabancılar bile Ermeni tecavüzünü lanetliyordur. Kardeş Tükiye`nin bütün şehir ve Teşkilatları da sokaklara indiler. Bu gün Türkiye topraklarında soydaşlarımız mitinkler, toplantılar, yüryüşler gerçekleştiriyor.

TÜRKLERİN SESİNİ  DÜNYA DUYMUŞ OLDU

Son olarak Keçiören Belediyesi`nin kiymetli Başkanı, sevgili dostum, kardeşim, Sayın Turgut Alıtınok`un ev sahipliğinde “Can Azerbaycan`a Destek Platormu” gerçekleşmiş oldu. İlk olarak (E) Turizm ve Gençlik Spor Bakanı, XVII, XVIII, XX, XXI inci Dönem Milletvekili, Sayın İlhan Aküzüm`ün Foruma muracatı okundu. Eski Bakan şöyle diyor: “Sayın Turgut Altınok, Keçiören Belediye Başkanı, Sayın Başkanım; Dost ve kardeş Azerbaycan’a karşı; Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 12 Temmuz tarihinden başlayarak Azerbaycan Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği ve sürdürdüğü saldırıları şiddetle kınıyorum.

Pervasız bir şekilde ve sistematik olarak yapılan bu saldırılar göstermektedir ki, Azerbaycan’a yönelik bilinçli bir taarruz söz konusudur. Ermenistan’ın hak ve hukuku hiçe sayan bu davranışları karşısında uluslararası toplumun gereken tepkiyi göstermesi gerekmektedir. Ve artık yapılan yanlışlara dur demelidirler. Ermenistan BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uymalı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmelidir.

Bütün dünya alemi işitsin ve bilsin ki Ermenistan işgal ettiği bu topraklardan vazgeçecek ve hesabını verecektir. Azerbaycan’ ın hak ve hukukuna, topraklarına yönelik her türlü saldırının karşısında yer alacağız.

Bu vesile ile bir kez daha; Azerbaycanlı şehitlerimiz için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralananlara acil şifalar diliyor; Mitinge katılan değerli konuklara selam ve saygılarımı sunuyorum. ekran-alintisi-031.jpg

Ev sahipi olarak kürsüye Başkan, Turgut Altinok geldi. Sayın Altınok`u çok iyi tanırım. O Azerbaycan Türklerinin gerçek dostu ve kardeşidir. Ankara`da Hocalı Soykırımı Anıtını inşa etmiş ilk Başkandır. Kalbinde dünya Türklerine olan sevgisi tükenmezdir. Konuşmasında Ermeni hainlerinin gaddarca Tovuz`da katl ettikleri Azerbaycan asker, minbaşı ve generalına rahmet diledi: “Ben ve tüm arkadaşlarım Garabağı Ermenilerden temizlemeye gitmeye hazırız”, dedi ve kalabalık insanlar da, “Biz de Garabağa savaşa gitmeye hazırız”, diye seslerini yücelttiler.

Azerbaycan ve Türkiye Parlamentolar Grubu Başkanı, İstanbul Milletvekili, Sayın Şamil Ayrım hep olduğu gigi çok ateşli ve coşkulu konuştu: “Bu hain Ermeniler Garabağ ve Hocalı`da 600-den fazla Azerbaycan Türklerini öldürdüler. Onların arkasındaki havadarların kim olduğunu da iyi biliyoruz.  Milli Meclisin oturumunda Ak Parti başta olmakla dört Partinin tüm uyeleri ortak Bildiri kabul ettiler. Ortak kararda Ermenistanı uyardılar, Azerbaycan topraklarından gitmelerini talep ettiler. Ermeniler, Türkiye için can damarı olan bölğeye saldırdılar… Ermeniler utanmadan Ağrı Dağına bile iddia ediyorlar. Bunlarda utanma hissi yoktur. Onları yerinde oturtmak gerekiyor. Otuz ile yakındır ki Azerbaycan`ın yirmi faiz topraklarını işgal etmişler. Yollar inşa ediyorlar, sankı ebedi kalacaklar Azerbaycan topraklarında. Cumhurbaşkanımız, Sayın Tayyip Erdoğan açık ilan etti ve dedi ki, biz Aynı Millet, İki Devletiz ve tüm gücümüzle kardeş Azerbaycanın yanındayız. Bu soruyu Minsk Grubu hell edemiyor ve edemez de. Orada Rusya var, Fransa ve ABŞ vardır. Onlar bilmeliler ki, Türkiye otuz yıl önceki Türkiye değil, Azerbaycan da otuz yıl önceki Azerbaycan dedğildir. Şimdi güçlü bir Türkiye ve güçlü  bir Azerbaycan vardır. Hepimiz Azerbaycan topraklarının alınmasına asker olarak hazırız ve varız, dedi…

Kürsüye Azerbaycan`ın Türkiye`deki Sefiri, Sayın, Hazar İbrahim davet olundu. Sefir, Keçiören Belediye Başkanı, Sayın, Turgut Altınok`a, Kaymakama, Milletvekillerine, Can Azerbaycan Platformunun tüm iştirakçilerine halkımız adına teşekkür etti. Konuşmasında Azerbaycan Ordusunun muazzam gücünü ve güdretinin yüce olduğunu ifade etti: Ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Sayın İlham Aliyev`in dünyaya beyanını hatırlattı, Ermeni hainlerinin ani saldırıda şehit olan asker ve minbaşıya ve Generalımıza rahmet diledi.

Azerbaycan halkının ve kardeş Türkiye`nin ortak bildirileri dünyaya yayılmıştır. Aynı Millet, İki Devlet (H. Aliyev) kardeş halkların ortaklaşa işbirliği sayesinde düşmana karşı ciddi tedbirler alınacağını iki kardeş devlet olarak dünyaya beyan ettik. Türk dünyasına, dünya Türklerinin onuruna dokunulmuştur. Bunu yapanlara karşı ciddi pilan ve tedbir alınacağından kimse şüphe etmemelidir. Çünkü biz haklıyız, çünkü topraklarımız işgal olunmuştur ve topraklarımızı geri almak için gerekiyorsa savaşacağız ve topraklarımızı düşman pencesinden geri alacağız.

Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği. Yaşasın Türk dünyası.

eflatun-neimetzade.jpeg

Kaynak: Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarına tecavüzü (I. bölüm) – Eflatun Neimetzade

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın