İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristiyanların ayinini kaçırmayan İmamoğlu’nun Ayasofya açıklaması ‘pes’ dedirtti

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

86 yıl aradan sonra Danıştay kararıyla tekrar aslına dönen Ayasofya’nın ilk namazına, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil İstanbul’un önemli isimleri katılırken hristiyanların özel günlerini kutladığı ayinleri kaçırmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu tarihi anda Ankara’da ortaya çıktı. Ayasofya’nın ilk Cuma namazında Ankara’da bulunan İmamoğlu, “daha sonra giderim” açıklaması yaptı.

İstanbul’da Ayasofya’nın 86 yıl aradan sonra tekrar camii olarak açılması tüm yurtta sevinçle ve dualarla karşılandı. Birçok siyasetçi açılışta bulunurken İstanbul’un CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ankara’da ortaya çıktı.

Daha önce hristiyanların özel gün programına katılan, hristiyan baş piskopozla ayin yapan İmamoğlu, Türk İslam alemi için bir dönüm noktası olan Ayasofya’nın tekrar camii olarak açılışının yapıldığı bu kutlu günde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ankara’da ortaya çıktı.

İmamoğlu, gazetecilerin, “Ayasofya ile ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı? Davet gelmedi demiştiniz…” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Ayasofya protokol gerektirmez, başka zaman giderim”

“Ayasofya konusuyla ilgili, salıdan beri, ‘Davetiye geldi, gelmedi’ diye soruluyor. Böyle bir husus, bizim gündemimizde açıkçası çok konuşulsun istemiyorum. Polemik konusu yaratılmak isteniyor. Dün öğlen üstü davetiye özel kaleme ulaştı kargoyla. Keşke telefonla da arasalardı. Ankara’dayız; kurultaydayız. Bu süreç, bir polemik konusu haline getirilmek istense de biz, o tarafında değiliz. Bakın güzel şeyler de olabiliyor; ben, hafta başı Ankara’daydım. İçişleri Bakanı’mız Sayın Soylu’yla beraber Adalar’ın sorununu bir arada çözdük. Sayın Cumhurbaşkanı’mız telefonla katıldı; çözüme katkı sundu. Biz, iş üretmek, çözüm üretmekten yanayız. Kurultaydan dolayı da Ankara’dayım. Ne kadar güzel; Hacı Bayram Veli’ye gideceğiz, Cuma’mızı orada kılacağız. Hacı Bayram Veli, aslında İstanbul’la da bağlantısı olan bir kıymetimiz. 2. Murad’a, Fatih Sultan Mehmet’in babasına, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethedeceğini müjdelediği söylenir. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’yi kurmadan önce gidip, dua ettiği ve namaz kıldığı bir yerdir Hacı Bayram Veli. İnanca, ibadethanelere bu maneviyatla bakmak lazım. Ben, böyle bakıyorum. Bir protokol gerektirmez; başka zaman da gideriz. Geçmişte Ayasofya Camii’ne ben gittim. Bunu, bir başkasının bilmesine gerek de yok. Yarın yine gideriz.”

https://www.yeniakit.com.tr/haber/hristiyanlarin-ayinini-kacirmayan-imamoglunun-ayasofya-aciklamasi-pes-dedirtti-1341744.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın