İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atakum Sahiline yapılması istenen cami, kiliseye benzetildi – Samsun Haberleri

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Sosyal medya üzerinden ‘Samsun Atakum Sahiline İSKELE CAMİ İstiyoruz’ kampanyası başlatıldı. Ancan kampanyadaki cami görseli kiliseye benzetildi.

Sosyal medyada ‘Atakum Sahiline cami istiyoruz ‘ şeklinde imza kampanyası düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Metin Eker, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla farklı bir noktaya dikkat çekti.

Metin Eker,’ Dikkat çeken noktanın istenilen caminin yukarıdan bakıldığında haç biçimli plana sakip olması ‘ dedi.

İşte sosyal medyada yapılan o açıklama;

ATAKUM SAHİLİNE CAMİ TALEBİ VAR. SOSYAL MEDYADA İMZA KAMPANYASI SÖZ KONUSU. SAHİL ŞERİDİNDE BİR CAMİ OLMAMASI SEBEP, ANCAK ATAKUM SAHİLİNDE YAKIN ZAMANDA HİZMETE GİREN KİLİSE, BİR BAŞKA SEBEP. SAHİLE CAMİ YAPILMASI İÇİN BİR ÇALIŞMANIN OLDUĞUNU BİLİYORUM. OLMASI DA GEREKMEKTEDİR. ÇÜNKÜ ATAKUM ÖĞRENCİ VE DOLAYISIYLA GENÇ YOĞUNLUĞUNUN OLDUĞU MERKEZDİR. 80 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ İKAME ETMEKTEDİR VE SAHİLİ ÇOĞUNLUKLA VE YOĞUNLUKLA KULLANMAKTADIRLAR. ZATEN KİLİSE STRATEJİSİ BUNU DEĞERLENDİRMİŞTİR. ANCAK BURADA DİKKAT ÇEKEN İLGİNÇ BİR GÖRSEL SÖZ KONUSU: MEVCUT KAMPANYADA GÖSTERİLEN CAMİNİN YUKARIDAN BAKILDIĞINDA “HAÇ” BİÇİMLİ PLANA SAHİP OLMASI. TIPKI BANDIRMA ÜNİVERSİTE CAMİSİNDE OLDUĞU GİBİ. MİMARLARIN YAN YÜZEYLERİ VE GİRİŞİ ABARTMASI (BİLİNÇLİ-BİLİNÇSİZ, BİLEMİYORUM…) CAMİLERİ KİLİSEYE BENZETMEKTEDİR. ATAKUM CAMİ KAMPANYASINDAKİ CAMİ GÖRSELİNİ DEĞİŞTİRMEK, BEKLENTİNİN VE TALEBİN CİDDİYETİNİ ARTIRACAKTIR.

https://www.samsunsonhaber.com/haber/5179809/atakum-sahiline-yapilmasi-istenen-cami-kiliseye-benzetildi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın