İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Hristiyanlarını sarsacak çıkış: Hepsini devirin!

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

ABD’de siyahi hareketin öncülerinden olan sivil haklar savunucusu yazar Shaun King, Hz. İsa’yı temsil ettiği iddia edilen heykelleri “beyaz ırkın üstünlüğünü dayatma biçimi” diye niteleyerek söz konusu heykellerin yıkılması gerektiğini söyledi. Kilise üzerinden rant sağlayan Papa’nın ise söz konusu öneriye ne cevap vereceği merak ediliyor. 

ABD’de George Floyd protestolarının beraberinde getirdiği kölecilik, ırkçılık, sömürgecilikle bağlantılı tarihi kişiliklerin heykellerinin yıkılması furyası, İsa Peygamber ve Hz. Meryem’i temsil ettiği iddia edilen heykellere kadar dayandı.

Black Lives Matter (Siyah hayatlar değerlidir) hareketinin öncülerinden olan sivil haklar savunucusu yazar Shaun King, tarihi kaynaklara göre Filistin’in Beytüllahim kentinde doğan ve Aramice konuşan İsa Peygamber’in kültürel nitelikli heykellerini “ırkçı propaganda”, “beyaz ırkın üstünlüğünü dayatma biçimi” diye niteledi.

King, “Beyaz Avrupalıların diktiği ve İsa olduğunu iddia ettiği heykeller de devrilmeli. Bunlar beyaz üstünlüğünün bir biçimi” ifadelerini kullandı.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/dunya-hristiyanlarini-sarsacak-cikis-hepsini-devirin-1311835.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın