İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

4 ay sonra maskeli YİK: 1915 olayları değerlendirildi

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 aylık aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısına başkanlık etti.

Toplantının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1915 olayları hakkında Türkiye karşıtı asılsız iddialara karşı atılacak adımların masaya yatırıldığını duyurdu. Altun, “Toplantıda Cumhurbaşkanımız, çarpıtılan tarihi olaylar üzerinden ekilmeye çalışılan husumet tohumlarının hakikat toprağında yeşerme imkanı bulamayacağını vurgulamıştır. Toplantıda, bütün Osmanlı vatandaşları için zorluk ve acıyla geçen bir dönemin çeşitli odaklar tarafından üretilen yalan ve iftiralarla siyasi hesaplar uğruna kullanılmaya çalışmasının önüne geçecek politikalar üzerinde durulmuştur. Türkiye’yi ve milletimizi karalamak için 1915 olaylarını malzeme olarak kullanan Ermeni lobisinin ve konuyu siyasi hesaplarla istismar eden ülkelerin gerçek dışı iddialarla yaptıkları propagandanın önüne geçecek kapsamlı adımların ele alındığı toplantıda, konunun tarihi ve hukuki boyutlarının ulusal ve uluslararası kamuoyunda gerçekleriyle anlatılmasını sağlayacak projeler ve faaliyetler ele alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Altun’un önünde Prof. Dr. Seyit Sertçelik’in iki ciltlik “Rus ve Ermeni Kaynakları Işığında Ermeni Sorunu” kitabının yer alması da dikkat çekti.   

https://www.milliyet.com.tr/siyaset/4-ay-sonra-maskeli-yik-1915-olaylari-degerlendirildi-6237101

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın