İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’tan Ermeni Terörist Hampig Sasunyan’a Veto

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

RIDVAN KARLUK

Bu garip ve yalan iddiaya ne cevap verildi bilmiyorum ama sayın Orhan Tan şu açıklamayı yapmıştır: “Ali Kemal, Türk Ulusunun “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek yaptığı Kurtuluş Savaşımız sırasında işgalciler için çalışan vatan hainlerinin başında gelir. Okurlar lütfen düşünün, Osmanlı Devletinde başka kimler işgal güçleri ile işbirliği yapmışlardı !…Ali Kemal de İngilizler ile işbirliği yapmış, suçlu olduğundan İngiltere’ ye kaçmış, Dünya Savaşı sonunda Osmanlı topraklarına dönmüş, Kurtuluş Savaşına o kadar karşı çıkmış ki, halkımız bu hainliğe dayanamamış, İzmit’ te kendisini linç etmiştir. Yazısına atıf yaptığınız Uzay Bulut da şimdiki vatan hainlerimizdendir, yazısına inanıp Ali Kemal’ i Nuredin İbrahim Paşa öldürdü demişsiniz.” 

ABD Başkanı Woodrow Wilson’un (Wilson İlkeleri)  Birinci Dünya Savaşı sonrasında  8 Ocak 1918tarihinde ABD Kongresi’nde dile getirdiği ilkelerin  12’nci maddesi Osmanlı İmparatorluğu ile ilgiliydi. İmparatorluğun  Türk olmayan kısımları, Türk olmayan milliyetlere verilecekti. Nitekim  savaş sonrasında imzalanan Sevr (Sevres) Anlaşması’nda  (madde 88-93) Osmanlı Ermenistan Cumhuriyeti’ni tanıyacak, Türk-Ermeni sınırını hakem sıfatıyla ABD Başkanı belirleyecekti. Wilson, 22 Kasım 1920’de  Trabzon, Erzurum, Van ve Bitlis illerini Ermenistan’a vermiştir. Sevr Anlaşması’na göre  “Batı Ermenistan” (Western Armenia) yandaki haritada yer almıştır.

Ermenistan’da Türkçe yayın yapan Western Armanian TV kanalında 6 Aralık 2019 tarihinde  Iğdır, sözde Batı Ermenistan’ın ili olarak  gösterilmiştir. Başkan Wilson’un önerdiği harita ile TV kanalında yayınlanan  harita arasında aşağıda görülebileceği gibi büyük benzerlik  vardır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Kanada Başbakanı ile 23 Nisan gecesindeki  görüşmesinden haberim olunca, neler oluyor diye merak ettim ve bir araştırma yaptım. Önce   Ottowa Büyükelçiğimizin sayfasına  baktım. 24 Nisan ile ilgili olarak bu konuda bir açıklamanın olmadığını görünce çok  şaşırdım. Çünkü,  Türkiye Büyükelçiliği 1985 yılında Ermeni teröristlerin baskınına uğramıştı.  Araştırmamda Dr. Savaş Eğilmez’in, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Kars’taki Ani harabelerini gezmeye gidenlerin telefonlarına “Ermenistan’a hoş geldiniz” mesajı geldiğini açıklayan mesajını gördüm. GSM şirketi   tarihi Ani şehrini Ermenistan sınırlarına dahil etmiş ve Ermeni hayallerini kısmen gerçekleştirmiştir. Aşağıda  Ermeni hayallerini gösteren haritalar vardır.

Eğer Ermeni iddialarına belgelerle cevap verilmezse,  sözde soykırım masallarına  inanan Kanada’lılar artar. Çünkü, Ermenistan elçiliğine giriyor, yalan yanlış yazılan iftiraları okuyor. Sonra Türk elçiliğinin sayafasına bakıyor, fakat bir açıklama bulamayınca  Ermeni yalanlarına inanıyor.

Ermenistan Büyükelçiliği’nin sayfasında    sözde  soykırımın tanınması ile ilgili  olarak yapılan açıklamaları ve  sözde soykırım ile  ilgili üç kitabın  tanıtımının yapıldığını görünce,  hayal kırıklığına uğramadım dersem yalan olur. Sayfada  bir nokta  dikatimi çekti. Yeni atanan Büyükelçi Anahit  Harutyunyan Ermenice, Rusça, İngilizce, İspanyolca ve Türkçe biliyor. Bu dilleri konuşanlarla daha rahat ilişki kurması onun avantajıdır.

http://www.sakaryagazetesi.com.tr/makale/kaliforniya-valisi-gavin-newsomtan-ermeni-terorist-hampig-sasunyana-veto-8430/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın