İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çıbanbaşı Koç neyin peşinde? “Hristiyanlık propagandası”

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Koç’un bankası Yapı Kredi’nin, İnstagram’da yayınladığı reklamda Hristiyanlığın sembol olarak gördüğü ‘Kurtarıcı İsa heykeli’ni kullanması tepki çekti.. 

Türkiye’nin en tartışmalı şirketi olan Koç Grubu, yine tepkilerin odağı haline geldi.

Koç Grubu’na ait olan Yapı Kredibankası, Hristiyanlığın sembol olarak gördüğü ‘Kurtarıcı İsa heykeli’ ile reklam ve propaganda yaptı.

Banka tarafından sosyal paylaşım sitesi İnstagram’a verilen reklamda Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde bulunan ve Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen Hz. İsa Aleyhisselam’ın sözde betimlendiği “Kurtarıcı İsa heykeli” kullanıldı.

Reklamda ‘Kurtarıcı İsa heykeli’ görseli kullanılarak “Kurtarıcı İsa Heykeli hangi dağın üzerinde?” sorusu soruldu.

Hristiyanlık propagandası 

Büyük bir çoğunluğu Müslüman bir ülke olan Türkiye’de sayısız turistik ve dini mekan varken yabancı bir ülkedeki Hristiyanların kutsal saydığı heykelin ‘reklam’ unsuru olarak kullanılması tepki çekti. Sosyal medyada bazı kullanıcılar Koç Grubu’nun Hristiyanlık propagandası yaptığı yorumunda bulundu.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/cibanbasi-koc-neyin-pesinde-hristiyanlik-propagandasi-1271614.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın