İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demokratların Başkan Adayı Joe Biden: “Seçilirsem, Ermeni Soykırımını Tanıyacağım”

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

RIDVAN KARLUK

Eğer Biden seçilirse 24 Nisan 2021 için sözde Ermeni soykırımını tanıyacağı sözü verdiğine göre şimdiden gerekli hazırlıkları yapmamızda yarar vardır. Fakat ben bu konuda Türkiye’nin gerekli önlemleri alacağı konusunda fazla ümitli değilim. Çünkü 24 Nisan öncesinde Dışişleri Bakanlığına gönderdiğim mesajımı dönüş olmamıştır. Ayrıca YÖK’e sunduğum her üniversitede bir “Ermeni Araştırmaları Enstitüsü” kurulması  teklifime  YÖK’ten olumlu cevap gelmemiştir. YÖK Başkanlığına 29 Nisan 2019 tarihinde gönderdiğim yazım aşağıdadır.  Bu durum  Türkiye’nin bu konuya gösterdiği hassasiyeti göstermesi bakımından önemlidir ve de sorgulanması gerekir. 

Türk  milleti hiçbir zaman  Alman Nazi’leri gibi bir soykırım yapmamıştır. Bu, büyük bir iftiradır.

YÖK’e kurulmasını önerdiğim enstitüler özellikle Fransa merkezli yayın, iletişim ve medya kuruluşuna ağırlık vermelidir.  Türkiye’de çok aktif olan internet kullanıcılarından webmasterlar aracılığı ile Avrupa dillerinde  web site, mail zinciri ve  gruplar oluşturulmalıdır.   Buralarda yapılacak araştırma ve yayınlarla   Türkiye, sözde Ermeni soykırımı konusunda daha güçlü olabilir. Türkiye’deki Ermeni cemaatinin  tepkileri de uluslararası arenada dile getirilmelidir. 

Bu kapsamda sayın Ferruh Demirmen’in  28 Nisan’da Turkish Forum’daki paylaşımı  önemlidir: “…Daha önceleri yaptığı gibi bu yıl da Başkan Trump 1915 olayları için “soykırım” yerine “Meds Yeghern” deyimini kullandı. Bizler için bu bir ‘züğürt tesellisi’dir, zira ‘soykırım’ denmemişse bile yazılı beyan olarak dile getirilen ithamlar yine çok ağır ve haksızdır. Önümüzdeki Kasım ayında ABD’de yapılacak seçimlerde Demokrat adayı Joe Biden Başkan seçilirse Ermeni soykırımını tanıyacağını 3-4 gün önce açıkça belirtti. “Ermeni soykırımı” iftiralarında özellikle kayda değer iki husus, Ermeni çetelerinin Müslüman sivil halkına yaptıkları eziyet ve katliamlardan hiç söz edilmemesi, ve sözde soykırımın 1923’e kadar devam ettiği iddiasıdır. Bu şekilde Türk Kurtuluş Savaşı da kasıtlı olarak, çok çirkin bir şekilde lekelenmektedir.  Bu davada en büyük eksiğimiz, gerçekleri ve tezlerimizi yabancı kamuoyu, medya ve politikacılara duyuramamış olmamız.”

Sözde Ermeni soykırımı ile mücadele etmek için ABD’deki Ermeni yanlısı gazetelere yarım sayfa ilan vermekle bu sorun çözülmez. Aşağıda M. Callaghan’ın yapığı gibi görsel ve belgeli yayınlar yapılıp  kandırılmış Batı kamuoyu kazanılmadıkça, Türkiye bu konuda başarılı olamaz. Ben, Biden’ın seçimi kazanması sonrasındaki  24 Nisan 2021’i düşünmek bile istemiyorum. İşi ciddiye almazsak eğer, yapılmayan bir soykırım ile suçlanmakla yüz yüze geleceğiz. Bu konuda Dışişleri Bakanlığına görev düşmekle beraber tüm sivil toplum kuruluşları da etkin bir aydınlatma kampanyasında sorumluluk almalıdır. 

Bu konuda çok etkili bir film, Amerikalı yönetmen Marty Callaghan tarafından çekilen “Ermeni İsyanı” adlı belgeseldir.  Ermeni lobisinin baskısıyla ABD’deki televizyonlarda gösterilmeyince Türk Tarih Kurumu devreye girerek belgeseli satın alarak sitesinde yayınlamaya başlamıştır. Callaghan, pek çok Amerikalı’nın 1. Dünya Savaşı sırasında Ortadoğu’da yaşananları bilmediği düşüncesiyle 2006 yılında  “Ermeni İsyanı 1894-1920” adlı belgeseli çekmiştir. Yönetmen Callaghan, Türk, Amerikan, İngiliz arşivlerinin yanı sıra Türk, İngiliz ve Amerikan tarihçilerle röportajlar yapmış, arşivlerdeki film ve fotoğraflardan yararlanmıştır.  

http://www.sakaryagazetesi.com.tr/makale/demokratlarin-baskan-adayi-joe-biden-secilirsem-ermeni-soykirimini-taniyacagim-8290/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın