İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Londra’da dinler arası sanal iftara rekor katılım

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, İngiltere Baş Hahamı Ephraim Mirvis ve diğer din liderlerinin katıldığı dinler arası sanal iftar yemeğini, yaklaşık 19 bin çevrimiçi katılımcı seyretti.

Her yıl geleneksel olarak St John Katedralinde ya da Londra Kulesinde yapılan iftar yemeği bu yıl korona virüsünden dolayı sanal olarak gerçekleşti. Online iftar yemeğinin sunuculuğunu BBC’den Mishal Husain gerçekleştirdi.

Sanal iftar, eğitimci ve toplum gönüllüsü, Müslüman asıllı Naz Bokhari adına kurulan, eğitimi ve İngiltere toplumuna entegrasyonu geliştiren Naz Miras Vakfı tarafından organize edildi. İftara katılan dini liderler arasında Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, Kardinal Vincent Nichols, İmam Muhammed Mahmoud yer aldı. Ayrıca parlamentodan Sema Malhotra, James Murray ve Afzal Khan da katılımcılar arasındaydı.

Önceden kaydedilen mesajında Baş Haham Mirvis, “Müslüman dostlarımın iftar konsepti ile birçok kişiye el uzattığını ve bağlantı kurduğunu görmek, iftarın toplumumuzu şekillendiren değerleri geliştirmek için bir fırsat olduğunun bilincine varmak beni her zaman derinden etkilemiştir” ifadelerinde bulundu. Mirvis konuşmasında  “Korona virüsünün hızlı yayılışı öncesinde, nefret suçlarının, nefret dolu söylemlerinin, tüm dünyada endişe duyulacak miktarda artışını gözlemledik. Böylesi bir krizin ortasında ise, saklı düşman virüse karşı, etkileyici bir şekilde toplumlarımızda, sokakta, kasaba ve şehirlerimizde ulusal ve küresel seviyede insanların hep birlikte savaşmak için birleştiğini görüyoruz. Bu birlik bilincinin COVID-19 sonrasında da devamını sağlamak ve güçlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, “Hahambaşı, Canterbury Başpiskoposu, Kardinal Vincent Nichols ve daha birçokları ile, sanal bir dinler arası iftarda, orucumu kesmek benim için bir onurdu. Camilerin bomboş olduğu, ailelerin ya da komşuların oruçlarını kesmek için evlerinde ya da toplumsal merkezlerde bir araya gelemediği bu seneki Ramazan, benzeri olmayan bir ay oldu. Ancak Londralıların bu kutsal ayı kutlamak amacıyla, Müslüman olan ya da başka dinlerden dostları ve komşularıyla sanal olarak bir araya gelmelerini, virüsü Londra’da yok etmek için birlik olduklarını, bunun için devamlı çalıştıklarını görmekten çok gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

http://www.salom.com.tr/haber-114608-londrada_dinler_arasi_sanal_iftara_rekor_katilim.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın