İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Protestan Kiliseler Derneği Temsilciler Kurulu Paskalya Mesajı Yayınladı

Protestan Kiliseler Derneği Temsilciler Kurulu, 12 Nisan’da kutlanan İsa Mesih’in Dirilişi Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda, “Bu kurtuluş günümüzde tüm dünyada sıkıntı, zorluk, yokluk ve savaş tehdidi altında olan insanlar için dua ediyoruz“ dendi.

Protestan Kiliseler Derneği tarafından yayınlanan mesaj şu şekilde;

Mesih’teki Sevgili kardeşler,
Ölümden Dirilmi
ş Rabb’in değerli çocukları,

Bu yıl Diriliş Bayramımızı, binlerce yıl boyunca insanlığa yol gösteren manevi değerlerden uzaklaşılan ve salgın hastalıklar nedeniyle dünyanın temellerinin sarsıldığı zor bir dönemden geçerek ve birbirimizden fiziksel olarak ayrı olarak kutluyoruz.


Bu yıl, son bir kaç aydır tüm dünyayı etkisi altına alan ve on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan COViD-19 salgınının yanı sıra yıl boyunca terör saldırıları, savaşlar, yıkıcı doğal olayları, açlık, yoksulluk ve göçmen krizi gibi istenmeyen durumlarları yaşadık.


Rab İsa Mesih, dünyada bulunduğu hizmet zamanında öğrencilerine bunların tümünün yaşanacağını önceden “Dünyada sıkıntınız olacak.” diyerek acıklamış fakat “Ama cesur olun, ben dünyayı yendim.” (Yuhanna 16:33) diye ekleyerek de bizi umutsuzluktan korumuştur.

Kurtarıcımız İsa Mesih öğrencilerine sıklıkla çarmıha gerileceğini fakat bu cezanın tüm insanların günahlarından kurtulması için gerekli olduğunu söyledi. Fakat bu korkunç ölümün tüm insanların kurtuluş ümidini içinde barındırdığını “Siz ağlayıp yas tutacaksınız, dünya ise sevinecektir. Kederleneceksiniz, ama kederiniz sevince dönüşecek. … Siz de şimdi kederleniyorsunuz, ama sizi yine göreceğim. O zaman yürekten sevineceksiniz. Sevincinizi kimse sizden alamaz.”(Yuhanna 16:20, 22) ayetlerindeki sözleriyle bizlere bildirdi.

Şimdi yine salgın hastalık, yoksullluk ve birçok krizlerle dolu dünyada yaşamak zorunda olan bizler de tüm insanlara İsa’nın zaferini ilan ediyoruz; “Mesih Ölümden Dirildi!”
Bu kurtuluş günümüzde tüm dünyada sıkıntı, zorluk, yokluk ve savaş tehdidi altında olan insanlar için dua ediyoruz.

Diriliş Bayramı’nın, Tanrı’nın görkemli müjdesi ile yenilenmemiz için fırsat olsun diye dua ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Mesih’teki tüm kardeşlerimizin Kutsal Diriliş’ini kutluyoruz.

Tüm kardeş kiliselerin önderlerini, din adamlarını ve cemaatlerini, Mesih’teki sevgiyle kutluyoruz.

PROTESTAN KİLİSELER DERNEĞİ

https://haber.sat7turk.com/protestan-kiliseler-dernegi-temsilciler-kurulu-paskalya-mesaji-yayinladi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın