İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunan kilisesi ölüm saçıyor!

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Koronavirüs nedeniyle faaliyet iptalleri yüzünden hayatın durma noktasına geldiği Yunanistan’da kilise, ayinlere devam edeceğini açıkladı. Papazlar herkesin aynı kaşıktan “kutsanmış şarap” içtiği ayinleri “Biz inançlıyız, bize bir şey olmaz” diyerek savunuyor!

Batuhan Gülşah

Koronavirüsün tüm dünyada ölümlere neden olduğu, Mekke’de Kabe’nin dahi halka kapatıldığı şu günlerde, Yunanistan’da çok ilginç bir tartışma vuku buluyor. Virüs nedeniyle ilokuldan üniversiteye dek tüm eğitim kurumlarında faaliyetlere 2 hafta süreyle ara verilirken, Önceki gün cep telefonlarına “hassas gruptakiler evden çıkmasın, diğerleri ise en küçük bif belirtide eve kapansın” temalı mesaj gönderildi. Ayrıca 25 Mart bağımsızlık günü için planlanan öğrenci ve askeri resmi geçit törenlerini iptal edildi, devlet hastanelerinde acil vakaların dışındaki ameliyatları erteledi, sportif etkinliklere katılımı 60 kişiyle sınırlandırdı ve kamu kurumlarında görevli çocuklu memurları okullar açılıncaya kadar zorunlu izne ayırdı.

DEVLETİN MÜDAHALE HAKKI YOK

Yunanistan’da günlerdir beklenen dün oldu: Yaklaşık 10 gündür koronavirüs ile boğuşan ülkede bu hastalığa dayalı ilk ölüm Patra kentinde gerçekleşti. 66 yaşında erkek hastanın, 56 kişilik kafileyle İsrail’e seyahat ettiği ve 2 Mart’ta koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alındığı belirtildi. İşte böylesine kaotik bir ortamda Yunan Kilisesi bambaşka bir tutum içerisinde bulunuyor. Devlet kurumu ERT dâhil tüm televizyon kanallarına çıkıp açıklamalar yapan Papazlar “Kiliseler kutsaldır. Bu nedenle koronavirüs etki edemez. Ayinlere devam edeceğiz” diyorlar. ERT’e konuşan papazlardan biri ise “Virüs teşhisi yapılan bir kişiyi kutsar mısınız” sorusuna “Evet tabii ki kutsarım” yanıtını verdi. Papazların ortaçağ kokan tavrı, kiliseye ayine giden kişileri de cesaretlendirerek “Bize bir şey olmaz” türü demeçler vermelerine sebep oldu. Ortodoks ayinlerinde papaz ayin sonunda tüm katılımcılara aynı kaşıktan “kutsanmış şarap” içiriyor. Salya yoluyla virüsün herkese bulaşmasının önünü açılıyor. Yunanistan’da Kilise, devlet yönetiminden bağımsız hareket ettiği, vergi dahi ödemediği için devletin Kilise’ye doğrudan müdahale imkanı bulunmuyor.

TÜRKİYE’DE DURUM ÇOK FARKLI

Öte yandan İstanbul Patrikhanesi ise Yunan Kilisesi’nin ortaçağ duruşuna sırt çevirdi. Patrik Bartholomeos, önceki gün yaptığı açıklamada “Yetkililerin virüs tedbirlerine uyun” mesajı yayınlayarak bir anlamda ayinlere gidilmeyebileceği çağrısı yaptı. Nitekim sadece İstanbul Patrikhanesi’nde değil, tüm Türkiye’de koronavirüs karşısında çok daha ciddi bir tutum takip ediliyor. Yunan Kilisesi’nin tam aksi yönde hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen hafta Cuma namazı öncesi hutbelerde koronavirüs ile mücadele yöntemlerini anlattırdı ve temizliğe ekstra önem verilmesi vurgulandı. Dolayısıyla “Biz inançlıyız, bize bir şey olmaz” yaklaşımının tam tersi bir yol izlendi.

https://www.dirilispostasi.com/dunya/yunan-kilisesi-olum-saciyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın