İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hocalı katliamı kurbanları düzenlenen etkinlikle anıldı

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Ermenilerce 26 Şubat 1992’de katledilen 613 Azerbaycan vatandaşı Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Gültepe Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Ermenilerce 26 Şubat 1992’de katledilen 613 Azerbaycan vatandaşı Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Gültepe Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katıldı.


Kağıthane Belediye’sinin desteklediği anma programı önce sergiyle başlayıp daha sonra tiyatro gösterisiyle devam etti. Aralarında olayı bizzat yaşayan, baskın gecesi ablası ve abisi esir düşen Eldeniz Aqayev de tiyatro anında göz yaşlarına hakim olamadı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Hocalı Katliamı’nı “Tarihin gördüğü en büyük vahşetlerden biri” olarak niteleyerek, “İnancı Müslüman, milliyeti Türk olduğu için şehit edilen tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hocalı’da yaşanan vahşeti unutmadık, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.


Organizasyonu düzenleyen genel koordinatör Ayhan Ünlü ise, “Hocalı Katliamı 1992 yılında Azerbaycan’da Ermeni çeteleri tarafından yapılmış bir soykırımdır. Karabağ’a bağlı Hocalı bölgesinde yaşlı genç, çoluk çocuk dinlemeden 613 soydaşımız katledildi. Bunun acısını hala yaşıyoruz” dedi. – İSTANBUL

Kaynak: İHA

https://www.haberler.com/hocali-katliami-kurbanlari-duzenlenen-etkinlikle-12975457-haberi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın