İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ülkelerin kaderi yıldızlarda gizli

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***

ZEYNEP TURAN

Gezegenler hangi yıldız takımında ise o gezegendeki ülkelerin duruşu da tarihin içerisinde gizlidir. Ülkelerin kuruluş tarihlerine göre Zodyak, Güneş, Ay ve gezegenlerin hareket ettikleri Burçlar Kuşağı incelemesi bu açıdan oldukça önemli.

Her ülkenin fiziki sınırları olduğu gibi, gökyüzünün de kendi içinde sınırları var. Gökyüzünüzü bir daire olarak hayal edin, bu Zodyak’ı temsil edecektir. Ayrıca bu dairenin içinde Güneş, Ay ve gezegenlerin daima hareket halinde olduklarını düşünün.

Bu cisimlerin pozisyonlarını hesaplayabilmek için referans noktaları gerekir. Bu noktalar da sabit olmalıdır. Sidereal Zodyak, sabit yıldızlar oldukları için takımyıldızlarını kullanır. Başlangıç noktası olarak da Koç takımyıldızını kullanır. Toplamda 12 takımyıldız, 360 derecelik hayali daireyi 12’ye bölerek her takımyıldızın yaklaşık olarak 30’ar dereceye karşılık gelmesini sağlar. Tropikal Zodyak ise referans olarak ekinoksları (gündönümlerini) kullanır. Yani Güneş ile Dünya arasındaki 4 mevsimi oluşturan bağlantıyı temsil eder. Zodyak’ın başlangıç noktası da yine Koç takımyıldızı ve ilkbaharın ilk günüdür. Kısacası, baharın ilk gelişiyle Güneş’in hayali dairedeki pozisyonu Koç burcunun ilk derecesindedir.

Gördüğünüz gibi insanın kendi eliyle müdahale edemediği gökyüzünün düzeni muhteşemdir. Gökyüzü, 2020 yılında en çok İkizler, Başak, Yay, Balık ve Oğlak burçlarının sıkışacağını işaret ediyor.

En dikkat çekecek şehirler veya ülkeler ise Balık ve Akrep burcu şehir ve ülkeler olacak. Gerek savaşlarla gerekse farklı olaylarla haritaları sıkışan bazı ülke ve şehirlerin kuruluş tarihleri ve burçları ise yazının devamında…

 Avusturya, 12 Kasım 1918, Akrep 

 Birleşik Arap Emirlikleri, 2 Aralık 1971, Yay 

Ermenistan, 21 Eylül 1991, Başak 

Fransa, 22 Eylül 1792, Başak 

İstanbul, 6 Nisan 1453, Ay Burcu Balık

KKTC, 15 Kasım 1983, Akrep

 Lübnan, 22 Kasım 1943, Yay 

 Libya, 24 Aralık 1951, Oğlak 

 Mısır, 28 Şubat 1922, Balık 

 Rusya, 24 Ağustos 1991, Başak 

 Tayvan, 10 Ekim 1911, Terazi 

Türkiye, 29 Ekim 1923, Akrep.

ASTRO GÜNDEM
Merkür-Satürn ikilisi bin ölçüp bir biçmeli döngüsünden geçerken, dünyada en çok siyasetçileri ve milliyetçileri konuşacağız. Özellikle uluslararası denizler gündeme gelirken, gemiler dikkat çekecek.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/zeynep-turan/2020/02/12/ulkelerin-kaderi-yildizlarda-gizli

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın