İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail Soykırım Müzesi Özür diledi

İsrail Soykırım Müzesi Özür diledi

İsrail Kudüs’teki Holokost Müzesi Yad Vaşem geçtiğimiz ay yapılan Holokost kurbanlarını anma etkinliklerinde 2. Dünya Savaşı’nda SSCB’nin rolünü olduğundan daha az gösterdiği için özür diledi.

Anma törenlerinde gösterilen belgesel video ve filmlerde, Polonya’nın Sovyetler ve Naziler arasında paylaşımı ve Batı Avrupa’nın işgali gibi konularda SSCB’nin oynadığı rol Yad Vaşem’in editörleri tarafından göz ardı edilmişti.

Yad Vaşem için nadir olan resmi özür açıklamasından sonra Haaretz gazetesinde bir köşe yazısı kaleme alan Tarihçi Prof. Dan Michman, Yad Vaşem’in belgesellerinin, 2. Dünya Savaşı’nın başlaması ve Holokost’a giden olaylarla ilgili önemli tarihi dönüm noktalarını anlatırken olayları eksik ortaya koyduğunu belirtti.

Prof. Michman şöyle yazıyor: “1939’da Polonya’nın SSCB ile Naziler arasında paylaşımı ile ilgili referanslarda ciddi hatalar var. Keza 1940’ta Batı Avrupa’nın işgali için de aynı durum söz konusu. Filmlerde gösterilen zamanın Polonya haritaları da yanlıştı. Bazı konsantrasyon kampları da yanlış bir şekilde ölüm kampları olarak işaretlenmişti.”


Şalom Gazetesi

Yorumlar kapatıldı.