İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Boris Johnson dedesi Ali Kemal kimdir? İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson kimdir?

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***

İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson oldu. Peki dedesi Türk ve Müslüman olan Boris Johnson kimdir? Boris Johnson dedesi Ali Kemal kimdir? Boris Johnson dedesi sosyal medyada gündem oldu. İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Partinin liderliğini yapan Boris Johnson, katıldığı bir televizyon programında büyük dedesinin Türk ve Müslüman olduğunu hatırlatmıştı. Peki, Boris Johnson dedesi Ali Kemal kimdir? İşte, Boris Johson ve dedesi hakkında merak edilenler…

Boris Johnson kimdir? İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson dedesi Ali Kemal kimdir? İngiltere’de Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Boris Johnson ülkenin yeni başbakanı oldu. Bu gelişmenin ardından Boris Johnson ve hayatı merak edilmeye başlandı. Ünlü politikacı geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında büyük dedesinin Türk ve Müslüman olduğunu hatırlatmıştı. Boris Johnson başbakan seçildikten sonra dedesi Ali Kemal kimdir sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

BORIS JOHNSON KİMDİR?

Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu.

Alexander Boris de Pfeffel Johnson (d. 19 Haziran 1964; Manhattan, New York), Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci. Londra Belediye Başkanı olan Johnson, daha önce Henley milletvekilliği görevinde bulundu. Ayrıca The Spectator dergisinde editör olarak çalıştı.

Oxford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra The Times’ta kariyerine başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph’a geçti. 1999’da The Spectator’da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı.

İngiltere Muhafazakâr Parti’nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron’un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 2019’da johnson başbakan ve muhafazakar partinin lideri için aday olacağını açıkladı.

BORIS JOHNSON DEDESİ ALİ KEMAL KİMDİR?

Ali Kemal (1867 – 6 Kasım 1922), Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamı. İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmıştır.

Damat Ferit Paşa Hükümetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yaptı, bu esnada Millî Mücadele aleyhine sert tutumlar gösterdi. Kurtuluş Savaşı’nın zaferinden sonra İstanbul’da tutuklanarak İzmit’te Nurettin Paşa’ya bağlı askeri birliklerce linç edildi.

Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca ‘Artin Kemal’ şeklinde adlandırılır. Mustafa Kemal’e ve Millî Mücadele’ye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır..

https://www.ahaber.com.tr/gundem/2019/07/23/boris-johnson-kimdir-boris-johnson-dedesi-ali-kemal-kimdir

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın