İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahudi Toplumundan kısa kısa…

Yahudi Toplumundan kısa kısa…

Hoşgeldin Joyce Bebek

Gazetemiz Spor Sayfası yazarlarından Rıfat – İvon Karaköy’ün kızları Joyce dünyaya geldi. Minik Joyce’a ailesi ile birlikte sağlıklı ve uzun bir hayat dileriz.

İzmir kökenli Rami Kimchi ile Müzede söyleşi

Aile kökenleri İzmir’e dayanan yönetmen Rami Kimchi’nin filmi The Night of Fools (Ahmaklar Gecesi) 10 Kasım Pazar günü 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesinde gösterilecek. Kimchi’nin gösterim sonrasında söyleşi yapacağı etkinlik tüm sinemaseverleri bekliyor olacak.

Sefarad olan büyükanne ve büyükbabasından aldığı mirastan dolayı her daim Türkiye’ye karşı bir sevgisi olan Rami Kimchi’nin filminde, 1942 yılında Cezayirli Yahudi gençlerin Fransız milislerini kandırarak Amerikalıların Cezayir’e çıkarma yapmalarına yardımcı olmaları anlatılıyor. Yönetmenliğinin yanı sıra Michigan Üniversitesi, Tulane Üniversitesi ve San Diego’daki Kaliforniya Üniversitesi’nde misafir profesör olarak ders veren Rami Kimchi, aynı zamanda Ha’aretz Gazetesi’ndeki yazılarıyla da tanınıyor.

2019 LİMMUD FESTİVALİ KAYITLARI KAPANIYOR

Her sene olduğu gibi bu sene de birbirinden ilginç ve keyifli konularla bizleri ağırlamaya hazırlanan Limmud Festivali’nin kayıtları 7 Kasım Perşembe günü sona eriyor.

Gazetemiz Yayın Yönetmeni İvo Molinas ile Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan’ın ‘Agos ve Şalom’un İki Azınlık Cemaatinin Gazeteleri Olarak Basındaki Yerleri’ adlı söyleşilerinin de yer alacağı etkinliğe katılmak isteyenler için 7 Kasım son gün.

3. Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı İzmir’de

3. Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı 8-10 Kasım tarihlerinde İzmir Demokrasi Üniversitesinde düzenleniyor. Konferansın bu yılki teması ‘Dönüm Noktaları, Değişim Ve Süreklilik İçinde Yahudilik Ve İsrail’ olarak belirlendi. Program Yahudilik ve İsrail’in tarihsel süreçte geçtiği önemli dönemeçleri, tarihi anıları öne çıkartıp bunların günümüzdeki etkilerini irdeleyecek bir tartışma ortamı yaratmayı planlamakta.

Etkinliğe, gazetemiz yazarlarından Silvyo Ovadya ‘Kartpostalların Dilinden Osmanlı ve Türk Yahudileri’, Metin Delevi ‘Yahudi Karşıtlığı/Antisemitizm: Kısa Tarihçesi ve Günümüze Yansımaları’, Ferhat Atik ‘Kristal Gece Örneği ve Holokost Üzerinden, Özgür Topraklara Uzanan Buruk Yolculuğun Dinamik Dönüm Noktaları’ ve Umut Uzer ‘Theoretical Approach to Turkish – Israeli Relations’ başlıklı sunumları ile katılacak.


Şalom Gazetesi

Yorumlar kapatıldı.