İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’ın Topal Osman’ı İmamoğlu’nu öldürecek

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***

06/06/2019
Erdoğan’ın yardımcısı Nurettin Canikli Ekrem İmamoğlu’nu “Pontus devleti projesi” için seçilmiş bir “Pontuslu Rum” olarak ilan etti. Şöyle konuştu:

“Öyle anlaşılıyor ki bu projeyi yürütmek üzere seçilenlerden biri de CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Bey”

“Topal Osman Ağa’nın Kurtuluş Savaşı döneminde Pontuslulara karşı, bu bölgeyi Pontuslulaştırmak isteyenlere karşı verdiği mücadelenin benzerini şu anda yine biz torunları tarafından verilmesiyle karşı karşıyayız. Daha doğrusu böyle bir yükle, böyle bir sorumlulukla karşı karşıyayız. O zaman Topal Osman Ağa hangi amaçla kime karşı bu mücadeleyi vermişse şimdi de aynı hain projeyi hayata geçirmek isteyenlere karşı o projeyi inşallah biz akamete uğratmak için Giresunlular olarak bu çalışmayı sürdüreceğiz.”

Yani Pontuslu Rum olduğunu iddia ettiği İmamoğlu’nu, tıpkı Topal Osman gibi öldürecek. Lamı cimi yok. Tastamam böyle.

Kim bu Topal Osman?

1915 Ermeni Soykırımının elebaşılarından. O nedenle hakkında tutuklama kararı verilmişken, 1919 Mayısında Atatürk tarafından Pontuslu Rumları “tedip” etmekle görevlendirildi. Ve görevi “hakkıyla” yerine getirdi. 1923’e kadar Karadeniz’de Rum kalmamıştı.

Ermeni ve Rum soykırımının faili Topal Osman’ın başka işleri de var. Ocak 1921 yılında Anadolu’nun işgaline karşı savaşmak amacıyla Türkiye’ye gelmek üzere harekete geçen TKP Başkanı Mustafa Suphi ve 14 arkadaşı Kayıkçılar Kahyası Yahya ve adamları tarafından katledildi. Bu Yahya Kahya Topal Osman’ın adamıydı.

Bitmedi.

Listede Koçgiri var. Sömürgeciliğe karşı isyan eden Alevi Kürt halkına karşı, Kemalist hükümet Sakallı Nurettin Paşa’nın (İzmir’i yakan paşa) Merkez Ordusu’nun emrinde Topal Osman Ağa’nın bizzat komuta ettiği 42 ve 47 Giresun Alayları (çoğu hapisten çıkarılan suçlulardan oluşuyordu) Osmanlı sonrasının ilk Kürt soykırımını gerçekleştirdi.

Hala bitmedi.

Bu Topal Osman denilen haydut, 1923 yılında, başında Atatürk’ün bulunduğu BMM 1. Grubuna karşı muhalefet eden 2. Grubun lideri Şükrü Beyi, davet ettiği evinde adamlarıyla birlikte boğarak öldürdü.

Yine bitmedi.

Muhalefeti bastırma işini bitirince, onun da işi bitmişti. Atatürk yakalanması için harekete geçti. Bunu duyan Topal Osman, Çankaya’yı basarak Atatürk’ü öldürmek istedi. Nevar ki, Atatürk, bir rivayete göre çarşaf giyerek Latife Hanım’la birlikte Çankaya’dan kaçtı ve Rauf Beyin evine sığında. Topal Osman Çankaya’nın altını üstüne getirdi. Sonunda evinde kıstırıldı. Ölüsü bacaklarından Meclis’in önünde asıldı.

İşte şimdi Erdoğan adına konuşan yardımcısı Canikli Topal Osman kılığında İstanbul’daki Giresunluları bu defa da Atatürk’ün partisi CHP’ye karşı ve İmamoğlu’nu, bir Pontus projesi olarak ölümle tehdit ediyor.

Tarihe bakın: Ermeni, Rum jenosidi… Koçgiri katliamı… Komünistlere karşı cinayet. Trabzonlu vekile karşı suikast… Atatürk’ün Çankaya Köşküne baskın…

İşte bu tarih, şimdi Erdoğancı rejim tarafından yeniden hortlatıldı.

Meydanda ne Ermeni kaldı, ne de Rum. Ama Kürdistan ayakta. Şimdi İstanbul’da AKP-MHP faşizmine kaybettirmek, Koçgiri katliamının intikamına dönüştü. Haydi hayırlısı…


https://yeniozgurpolitika.net/erdoganin-topal-osmani-imamoglunu-oldurecek/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın