İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Katolikos, ICRC temsilcileriyle Azerbaycan’da tutulan Ermeni Gazaryan’ın Ermenistan’a iade edilmesini görüştü

Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, Ermeniler’in dini merkezi olan Ana That Kutsal Eçmiatsin’de İsviçre Kızılhaç Örgütü  (ICRC) temsilcilerini kabul etti. İsviçre merkez ofisinin yetkililerine örgütün Ermenistan ofisi temsilcisi Jina Sargizova eşlik ediyordu.

Katolikos, Ermenistan’da örgütün uyguladığı programları ve muhtaçlara verilen desteği memnuniyetle karşıladığını döyledi.  Bu bağlamda İkinci Garegin, Ana Taht tarafından düzenlenen benzer hayırsever ve sosyal programları ve uluslararası kuruluşlarla yürütüldüğü işbirliğine dair bilgi verdi.

Ayrıca Katolikos, ICRC temsilcileri ile 2018 yılında bilinmeyen şartlarda Azerbaycan’a esir düşen Ermenistan’ın Tavuş idari bölgesine bağlı Berdavan köyü sakini Karen Ghazaryan’ın iade etme konusunu da görüştü.

Sebebi bilinmeyen nedenlerle Azerbaycan sınırları içerisinde bulunan ve sağlık sorunları olan Ermenistan vatandaşı Karen Ghazaryan hakkında tamamen yalan ve çarpıtmalar üzerinde inşa edilen muhakeme süreci sonucunda Ghazaryan 20 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/05/15/Katolikos-ICRC-Azerbaycan-Ermeni/154916

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın