İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arthur’un annesi Alina Yengibaryan: Çocuğum İslam’ı kabul etmedi, sünnet olmadı

Son günlerde, 13 yaşındaki bir Ermeni çocuğu Arthur Yengibaryan’ın Türkiye’de canlı yayında İslam’ı kabul ettiğine dair bilgi yayıldı. Bunun vesilesiyle Lurer.com’un muhabiri Arthur’un annesi Alina Yengibaryan’ı arayıp bu konudan bilgi edinmeyi istedi. Çocuğun annesi, çocuğunun güya İslam’ı kabul ettiğine dair haberin gerçeğe uygun olmadığını, sadece bir yanlış anlama olduğunu belirtti.
Alina Yengibaryan, çocuğunun Suriyeli bir arkadaş tarafından televizyona götürdüğünü söyledi. Alina, “Çocuğum İslam’ı kabul etmedi, biz Ermeni’yiz, Hristiyan’ız. Farkında olsaydım kendi bebeğime giderdim, ama bilmiyordum. Mağazada çalışıyorum ve birden bana Arthur’un canlı yayında olduğu ve bu tür açıklamalarda bulunduğunu gösteren videoları yolladılar. Bebeğim 13 yaşındaki bir çocuk, bir arkadaşı diyor ki, hadi yayına gidelim, sonunda bize hediyeler verirler, onlarla oturacağız, yemek yapacağız, bebeğim de safça gitti. Çocuktur, bir hata yapmıştır. Müslüman olmadı, sünnet olmadı” diye söylüyor.
Alina Yengibarayn endişesini TBMM Ermeni Milletvekili Garo Pylan’a aktardı ve bu durumdan bir çıkış bulma beklentisiyle kısa süre içinde Paylan’la görüşeceğini belirtti.


Ermenistan Kamu Radyosu

Yorumlar kapatıldı.