İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Soykırım” diyen Ermeni aktivist ifadeye çağrıldı

Nor Zartonk üyesi Alex Kalk, dün Sevag Şahin Balıkçı’nın mezarı başındaki anmada yaptığı konuşma sonrası ifadeye çağrıldı.

24 Nisan 2011 tarihinde, zorunlu askerlik görevini yaparken, aynı birlikteki bir asker tarafından vurularak öldürülen Sevag Şahin Balıkçı dün bir kez daha mezarı başında anıldı.

Kalk, konuşmasında, Türkiye toplumundaki acıların iyileşmesi için Ermeni Soykırımı ile yüzleşme çağrısı yapmıştı.

Daha sonra arkadaşlarıyla yemek yiyen Alex Kalk, buradan çıkışta aralarında HDP milletvekili Garo Paylan’ın da olduğu bir grupla yürürken polis tarafından durdurularak polis merkezine ifade vermeye “davet edildi”.

Ermeni aktivist, ifade verdikten sonra herhangi bir resmi işlem uygulanmadan serbest kaldı.

Marksist.org‘a konuyla ilgili demeç veren Alex Kalk, “Doğrudan bir şey ifade etmediler ama tüm gün yaşanan olaylara baktığımızda, soykırım kavramının kullanımıyla ilgili bir şey olduğunu düşünüyorum. Sabah İHD’ye açıklama yaptırılmadı, akşamki anmaya İstiklal Caddesi’nde izin verilmedi ve daha uzak bir noktaya ittirildi. Bunlarla ilgili bir gözdağı olabilir. Sevag anmasından sonra orada her sene çıkıp birinin yaptığı kısa bir teşekkür konuşmasının dahi sorun edilmesi, tahammülsüzlüğü gösteriyor. Düşünce ve ifade özgürlüğü ciddi bir şekilde engelleniyor” dedi.


Markist.Org

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın