İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler 700 bin Müslümanı katletti

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Harun Semen

1. Dünya Savaşı döneminde, Osmanlı’nın tökezlemesini fırsat bilen Ermeniler, emperyalistlerin kışkırtmasıyla arkamızdan vurdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde akıl almaz katliamlara imza atan milisler, hiçbir ayrım gözetmeden 700 bin insanımızı öldürdü.

 

Osmanlı’nın 1900’lü yıllarda içine düştüğü kaosu fırsat bilerek Türk topraklarını yangın yerine çeviren Ermeniler, Müslümanlara karşı büyük bir soykırıma girişti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun demografik yapısını değiştirerek Büyük Ermenistan’ı kurmak isteyen çeteciler, Türklerin yaşadıkları yerleri yangın yerine çevirdi. Hamile kadınların karınlarını yararak doğmamış bebekleri bile katleden Taşnak ve Hınçak mensubu Ermeniler, eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza attı. Müslüman Türk’e olan düşmanlığı hiçbir zaman bitmeyen Ermeniler, kendi yaptıkları katliamları Türklerin üzerine atmaktan da çekinmedi. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan tarihçiler, soykırımı Ermenilerin yaptığını kaydetti.

Acımasızca katliam yaptılar

Tarihçi yazar Süleyman Kocabaş, Ermenilerin emperyalistlerin kışkırtmasıyla Türklere karşı büyük bir soykırıma giriştiğini belirterek, “İngiltere, Rusya ve Fransa’nın kışkırtmasıyla Büyük Ermenistan’ı kurmak için bölge halkına zulme başladılar. Doğu Anadolu da Ermenilerin nüfusu yüzde 20 idi. Yüzde 20’ye, yüzde 80 Müslüman nüfus yok ettirilmek istendi” dedi. Esas soykırımı Ermenilerin yaptığını kaydeden Kocabaş, “Ermeniler 700 bin Müslümanı katletti. 600 bin Müslümanı ise kendi yurtlarında göçe zorladı. Esas soykırım Ermeniler tarafından Türklere yönelik işlendi. Çünkü Batum’dan İskenderun’a kadar Büyük Ermenistan’ı kurmak istiyorlardı. Bunun için acımasızca saldırdılar” ifadelerini kullandı.

Türkler mutedil davrandı

Türklerin her şeye rağmen şefkatli davrandığını hatırlatan Kocabaş, “Binlerce yıldır beraber yaşadığımız Ermeniler, en zor zamanımızda arkamızdan vurdu. Buna rağmen Osmanlı sadece huzur bozan Ermenileri, jandarmanın refakatinde başka yere taşıdı” şeklinde konuştu. Ermenilerin tarihi verileri çarpıttığını vurgulayan Kocabaş, “Ermeniler, Türklere yaptıklarını herhangi birine yapsalar, çok daha büyük yaptırımlara maruz kalırlardı. Türkler her şeye rağmen mutedil davrandılar. Sadece nefsi müdafaada bulundular. Ermeniler tarihin en acımasız katliamlarını masum sivillere karşı yürüttü” dedi.

Anadolu’da 185 toplu mezar

Araştırmacı tarihçi Ensar Gökhan Dalkıran, Ermeniler tarafından ortaya atılan iddiaların büyük bir yalan olduğunu belirterek, “Bilhassa Birinci Dünya Savaşı’nda Rusların Bolşevik ihtilaliyle bu bölgeden çekilip ülkelerine dönmeleri neticesinde bu bölgede Ermeni çeteleri ve gönüllü Ermeni birlikleri harekete geçerek Erzurum’da 50 bin, Van’da 45 bin, Kars’ta 17 bin, Iğdır’da 15 bin, Erzincan’da 13 bin, Diyarbakır’da 12 bin, Muş’ta 10 bin olmak üzere muhtelif bölgelerde toplam 700 binden fazla sivil insanımızı katletmişlerdir” dedi. Doğu’da birçok bölgede Türklere ait toplu mezarların bulunduğunu kaydeden Dalkıran, “Yapılan kazı çalışmalarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 185 toplu mezar tespit edilmiştir. Türkiye sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tarihi arşivlerini her zaman tüm şeffaflığı ile ortaya koymaktadır. Yaşanan olaylara objektif olarak bakıldığında çok net bir şekilde görülmektedir ki, Ermeni çeteleri, Müslüman Anadolu halkına büyük bir soykırımda bulunmuşlardır” diye konuştu.


https://www.yeniakit.com.tr/haber/ermeniler-700-bin-muslumani-katletti-721798.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın