İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir asırdır dinmeyen acı: Hakmehmet katliamı

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

 

Iğdır’ın Hakmehmet köyünde bir asır önce Ermenilerce hunharca katledilen ve acısı halen taze olan 83 Müslüman Türk törenle anıldı. Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, “Bu toplu mezarlar Anadolu’nun birçok yerinde mevcuttur. Oysa bir tek Ermeni mezarına rastlanmamıştır. Bu da gösteriyor ki asıl soykırımı yapan Ermenilerdir. Ermeniler, insanları tandır damına doldurup kuyulara atıp öldürmüşlerdir” dedi.

 

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından Hakmehmet köyünde düzenlenen anma programı, 1919’da Ermenilerce katledilen ve 1989 yılında yapılan kazı sonucunda ortaya çıkarılan 51 kişiye ait kemiklerin bulunduğu Müslüman Türklere ait anıt mezarlıkta gerçekleştirildi.

“SÖZDE SOYKIRIM YALANLARI İLE DÜNYAYI KANDIRIYORLAR”

Saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, sözde soykırım yalanları ile dünyayı kandıran Ermenilerin bugün yine yalanları ile dünyayı meşgul edip Türk milletini suçladığını belirtti.

“KATLİAMIN BELGESİ HAKAHMET KÖYÜNDE!”

Ünsal, asıl katliamı yapanların Ermeniler, soykırıma uğrayanın da Türk milleti olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1919’da Ermeni çeteleri Taşnak ve Hınçak komitacıları Gedikli, Hakmehmet ve Oba köylerinde çoluk çocuk, yaşlı genç demeden yüzlerce Müslüman Türk insanını hunharca katletmişlerdir. Bu toplu mezarlar Anadolu’nun birçok yerinde mevcuttur. Oysa bir tek Ermeni mezarına rastlanmamıştır. Bu da gösteriyor ki asıl soykırımı yapan Ermenilerdir. Gerçek Ermeni katliamına uğrayan Hakmehmet köyündeyiz, bunun belgesi de buradadır. Ermeniler insanları tandır damına doldurup kuyulara atıp öldürmüşlerdir.”

“ERMENİLERİN YAPTIĞI KATLİAMI NAZİLER BİLE YAPMAMIŞTIR”

Ermenilerin Doğu Anadolu’da katliam yaptığını dile getiren Ünsal, “1919’da burada katliam yapan Ermenilerin torunları 1992’de Azerbaycan’da, Hocalı’da aynı katliamı yapmışlardır. Ermenilerin yaptığı zulmü, katliamı Almanya’da Naziler bile yapmamıştır. Hür dünyayı Amerika’yı, Fransa’yı, Almanya’yı, İtalya’yı Ermenilerin yalanlarına inanmamaya çağırıyoruz, gelsinler bu katliamı görsünler, gerçek katil Ermenilerdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

YPG/PKK ERMENİ TERÖR GRUBU KURDU

“BİR KÖY YOK EDİLDİ”

Hakmehmet köyünde Ermenilerin katliamına maruz kalanların torunu olan Iğdır Muhtarlar Derneği Başkanı Mikail Ud da suçu işleyenin, katliamı yapanın ve kana doymayanın Ermeniler olduğunu belirterek, “1919’da bizlerin dedelerini, ninelerini Ermeni çetecileri acımasızca öldürerek, bu mezarlığa gömmüşlerdir. Ben ve Hakmehmet köy halkı hiçbir zaman bu Ermeni zulmünü unutmayacağız. Ermeniler bu köye gelip 83 kişiyi katletmişlerdir, bir köy yok edilmiştir.” ifadesini kullandı.

“FRANSA KENDİ İŞİNE BAKSIN”

Ud, katliamdan kurtulanların yer göstermesi ile Hakmehmet köyünde toplu mezar bulunduğunu ifade ederek, “O zaman katliamlardan kaçıp kurtulanlar vardı, onların yer göstermesiyle burada toplu mezar açılışı yapıldı. Bilim adamları burada Ermenilerin katliamına uğrayanlar olduğunu ispat etti. Fransa kendi işine baksın Cezayir’de yaptığı katliamları herkes biliyor. Tarihi araştırmak istiyorlarsa gelsinler burada gerçek katliamı görsünler.” şeklinde konuştu.

Şehitler için duaların okunmasıyla son bulan programa, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şubesi Konsolosu Behbud Gadalı, Türk Eğitim Sen Iğdır İl Başkanı Ali Arslan, Eczacılar Odası Başkanı Nazım Karadağ ve köy sakinleri katıldı.


https://www.sabah.com.tr/gundem/2019/04/24/bir-asirdir-dinmeyen-aci-hakmehmet-katliami

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın