İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB Büyükelçileri, St. Pierre ve Vakıflı Ermeni Kilisesini de Ziyaret Etti

AB Türkiye Delegasyonunun organizasyonuyla Hatay’daki tarihi ve kültürel öneme sahip mekânları gezen, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Büyükelçisi Christian Berger ile Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri, Antakya ve Samandağ’da da birçok yeri ziyaret ettiler.

Berger ve beraberindeki büyükelçi ile diplomatlar, Hatay’a düzenlenen gezinin ikinci gününde Hatay Arkeoloji Müzesi’nin yanı sıra Dünyanın ilk mağara kilisesi olan Antakya’daki St. Pierre Kilisesi’ni de gezdiler. Hristiyanlığın, dünyadaki en önemli mekânlarından biri olan St. Pierre Kilisesi’ne hayran kalan büyükelçiler, yapının tarihi hakkında da geniş bilgiler aldı.

Samandağ da Ziyaret Edildi

Büyükelçiler, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın verdiği yemeğe katıldıktan sonra Samandağ’a geçerek en az 2 bin yıl önce Roma döneminde sel ve taşkınlardan korunmak için yapılan su kanalları Titus Tüneli’ni gezdi.

Daha sonra yine Samandağ ilçesine bağlı olan Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı Mahallesi’ni ziyaret eden büyükelçiler, Vakıflı Ermeni Kilisesini gezerek, bu tarihi ve kültürel yapı hakkında da bilgiler edindiler.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri ve eşlerinden oluşan ziyaretçiler, günün sonunda Antakya Medeniyetler Korosunun konserini de dinlediler. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

http://haber.sat7turk.com/ab-buyukelcileri-st-pierre-ve-vakifli-ermeni-kilisesini-de-ziyaret-etti/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın