İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2019’dayız ve Katolik Kilisesi, Avrupa’nın göbeğinde kitap yakıyor!

Murat Bardakçı

Kavgayla, gürültüyle, tartışmayla ve neticesi hakkında binbir türlü tahminle dolu bir seçimi daha geride bıraktık ve şimdi sandıktan çıkan sonuçların getirdiği şaşkınlığı yaşıyoruz…

Oylar, oy pusulaları, ıslak imzalı seçim tutanakları ve sandık görevlilerinin vazifelerini yapıp yapmadıkları gibisinden üç günden buyana tartışılan konular, seçim kurullarına yapılan başvurular vesaire hakkında burada birşey yazmama gerek yok; ne olup bittiğinden zaten herkes artık ânında haberdar oluyor…

Ne kadar yazarımız varsa hemen tamamı köşelerinde sadece seçimlerden bahsettikleri için aynı konuda birşeyler söylemek yerine dikkatinizi başka bir hadiseye, Polonya’da bundan iki gün önce yaşanan önemli, hattâ önemli olmaktan da öte vahim mi vahim bir rezalete çekeyim dedim…

Seçim meselesi yüzünden üzerine gerektiği kadar eğilmediğimiz bu hadise, Polonya’nın Gdansk şehrinde yaşandı: Katolik rahipler son birkaç sene içerisinde 500 milyon adet satan Harry Potter’ın birkaç cildi ile yine en fazla satan kitaplardan olan Alacakaranlık serisini yaptıkları kısa dinî bir merasimin ardından ateşe atıp yaktılar!

Gerekçe, İncil’in pagan tanrılardan ve büyüden bahseden kitapların “mutlaka yakılmasını” emretmesi idi! Harry Potter ile Alacakaranlık serisi Gdansk’taki kilisenin rahiplerine gire mü’min Hristiyanları hem büyücülüğe, hem de pagan inancına teşvik ediyordu, dolayısı ile İncil’in emrinin yerine getirilmesi, yani yakılmaları lâzımdı ve dinin emrine uyulmuştu!

Rahipler kilisenin önündeki ufak meydanda yaktıkları ateşte sadece bu kitapları değil, tabiat kuvvetlerine tapan Afrikalılar’ın ibadetlerinde kullandıkları tahta bir maskı, bir Budist sembolünü ve Hindistan’daki dinlere ait bir fil figürünü de yaktılar. Temizlenen “şeytanî” objeler bu kadarla kalmadı; son senelerin en sevilen çizgi romanlarından birinin karakteri olan ve çeşitli objelerde marka olarak kullanılan “Hello Kitty” de rahiplere göre mü’min Hristiyanlar için muzırdı ve Hello Kitty markalı bir şemsiye de cayır cayır yakıldı! Yani ateşe atılanlar sadece kitap değildi, Kilise başka dinlerin sembollerine bile tahammül gösterememişti!

Gdansk’taki rahipler bu marifetlerinin ardından gerim gerim gerildiler, yakma ameliyesini tamamlayıp ruhlarını kendilerince pir ü pâk ettikten sonra mensubu oldukları “Cennet Vakfı”nın Facebook sayfasında bu haltlarının fotoğraflarını yayınladılar ve böyle bir sevap işledikleri için bol bol şükür duası ettiler!

BU İŞİ MÜSLÜMANLAR YAPSAYDI!

Ne kadar mübarek ve sevap getirecek bir ibadet değil mi? Doğu Bloku’nda ilk hürriyet rüzgarlarının hissedildiği ve sonraki senelerde bütün Komünist bloğun gümbür gümbür çökmesine kadar uzanan özgürlük hareketlerinin başladığı Polonya’nın Gdansk şehrinde rahipler cayır cayır kitap yakıyorlar! Hitler Almanya’sını hatırlatan bu iş üstelik o Almanya’nın gadrine en fazla uğramış memleket olan Polonya’da meydana geliyor ve gerekçe de hazır: “İncil yakmamızı buyuruyordu, biz de yaktık!”.

Böyle bir iş Müslüman bir memlekette yapılmış olsa idi Hristiyan dünyası ve en başta da Katolik Kilisesi nasıl ayağa kalkar, “Barbar Müslümanlar çocuk kitaplarını bile yakıyorlar” demekten tutun da İslâmiyet ile terör arasında bağlantı kurabilmek için nasıl uğraşır ve “Müslümanlar şayet ellerine fırsat geçecek olsa gözlerini kırpmadan bizi de yakarlar” diye etrafı kimbilir ne velveleye verirlerdi, bir hayâl edin!

İşte, 2019’un Avrupa’sından eskilerin tâbiri ile “ibretâmiz” bir hadise!

Polonyalı rahipler cayır cayır kitap yakıyorlar, üstelik bu işi ufak yaştaki çocukların gözlerinin önünde yapıyorlar!

Polonyalı rahipler cayır cayır kitap yakıyorlar, üstelik bu işi ufak yaştaki çocukların gözlerinin önünde yapıyorlar!

https://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/2422339-2019dayiz-ve-katolik-kilisesi-avrupanin-gobeginde-kitap-yakiyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın