İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeni Diasporasına karşı haklılığımızı dünyaya duyurmalıyız”

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tarih Topluluğu tarafından ‘Tarihsel Süreçte Ermeni Meselesi’ adlı konferans düzenlendi. Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Karayaman, “’Ermeni Sorunu’ diye ortaya atılan meselenin tarihe bir gönderme yapılarak tarihle ilişkilendirilmesinden ötürü biz tarihçileri çok ilgilendiriyor. Meselenin doğrusunu önce biz kendimiz bileceğiz ki yarın öğrencilerimize de doğru bir şekilde aktarabilelim. Bu bağlamda Tarih Topluluğu’ndan böyle bir teklif gelmiş olması bizim için son derece heyecan verici oldu. Konu Ermeni Meselesi olunca ‘ne istiyor bunlar?’ sorusunun ilk cevabı 4T’dir. (Tanıma, Tanıtma, Tazminat, Toprak) Türkiye’yi işlemediği bir suçtan dolayı hak etmediği ağır bir ithamla mahkûm etmek istiyorlar. Bütün koparttıkları gürültünün altında bunlar yatıyor” diye konuştu.

“BİZ ARŞİVLERİMİZİ AÇTIK”

Türkiye’nin ‘Ermeni Meselesi’nde son 15-20 yılda doğru bir strateji uyguladığının altını çizen Prof. Dr. Karayaman, “Bu tarihi bir olaydır ve tarihi belge-bilgilere dayanılarak incelenmelidir. Biz arşivlerimizi açtık siz de açın ve uluslararası bir komisyon kurulsun, onlar incelesin, görüşü hâkimdir. Doğrusu da budur. Türkiye ısrarla bunu söylüyor. İşte bu tez karşısında Ermeniler diyor ki: ‘Bu siyasi bir konudur, tarihi bir konu değildir; siyasetçiler çözecek.’ Siz tarihte cereyan eden bir olaydan dolayı ithamda bulunuyorsunuz ama buna dair belge bilgi sunmak yerine siyasi bir arenada Türkiye’yi bir şekilde sıkıştırarak o suçu kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye şu an doğru bir yerde arşivlerimizi açtık, yayınlarımız epey çoğaldı” dedi.

“HAKLILIĞIMIZI BÜTÜN DÜNYA KAMUOYUNA DUYURMALIYIZ”

Prof. Dr. Karayaman, sözlerini şöyle bitirdi: “Dünya kamuoyunu sanal âlemde yapılan propaganda ile etkileyerek üstünlük elde eden Ermeni diasporasına bizler de sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanarak karşı propaganda ile yanıt vermeli, haklılığımızı bütün dünya kamuoyuna duyurmalıyız.” Programın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Prof. Dr. Karayaman’a hediye takdim etti.

https://www.denizligazetesi.com/guncel/ermeni-diasporasina-karsi-hakliligimizi-dunyaya-duyurmaliyiz-h79695.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın