İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde ‘soykırım’ iddialarına 25 ciltlik cevap

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

TTK araştırmacıları topladıkları belgeler doğrultusunda sözde soykırım iddialarına dayanak gösterilen çok sayıda kitabı tek tek incelendi. TTK’nın tespitleri bu yıl yayınlanacak 25 ciltlik külliyatta toplanacak.  

Yelda GÖKDAĞ 

Türk Tarih Kurumu’nun tarihçilerden oluşan uzman ekipleri, ABD, Rusya, Almanya ve İngiltere’ye giderek, “soykırım” iddialarına dayanak teşkil ettiği ileri sürülen, binlerce sayfa belge ve yazışmayı tek tek inceledi. Ülkelerin arşiv ve kütüphanelerinde yapılan çalışmada, 1900’lü yılların başıyla 1915 ve sonrasına ilişkin çok sayıda orijinal belgeye ulaşıldı. TTK Başkanı Prof. Dr. Refik Turan Konuya ilişkin AKŞAM’a özel değerlendirmelerde bulundu: 

25 CİLTLİK ÇALIŞMA GELİYOR 

Elimizde makalelerden oluşan çok genç bir külliyat var. Bu külliyatı 25 cilt halinde çıkaracağız. İlk cildi zannediyoruz bu yıl çıkarmış oluruz. Bazı yeni belgelere ulaştık. Bu kitap setinde bu belgeler yer alacak. Bu belgeler Rusya, Amerika, İngiltere ve Almanya’dan elimize ulaştı. Almanya’da özellikle bu işin tahrifatını yapanları tespit ettik. O tahrifat metinleri elimize geçti. Açık açık bu belgelerin üzerinde oynanmış ve oynadığı bu belgeleri kitabında kullanmış. Türkiye aleyhine eklemeler yapılmış. Propaganda amaçlı yapıyorlar. Taşnak ve Hınçak terör örgütleri vardır, suçsuz insanları öldürüyorlardı. Doğu Anadolu’da çok sayıda toplu mezar var. Bir kısmı gün yüzüne çıktı. Sadece Türkiye ile kalmamış bütün Kafkasya’da Ermeni terör vakaları, katliamları var. Biz de belge ve bilgilere dayalı olarak karşı propaganda çalışmalarını yürüteceğiz. Yöntem değişikliği gerekiyor. Biz biraz savunmada kaldık. Taşnaklar Hınçak’ların yaptıklarının yüzde birini bile ortaya koysak yeterli.

https://www.aksam.com.tr/guncel/sozde-soykirim-iddialarina-25-ciltlik-cevap/haber-829809

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın