İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen Eren Erdem’den açıklama

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Çağlayan Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem’in 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen Erdem’in ilk açıklaması “Bu ülkede rahip isen gizli tanık ifadesini değiştirir, Amerika’dan telefon gelir ve tahliye olursun. Bu ülkenin bu toprakların çocuğuysan gizli tanık “bana Eren Erdem’e iftira at dediler” demiş olmasına rağmen tutuklanır cezaevine gönderilirsin..” oldu.

Eren Erdem: Savcı cezaevinde partimi satmamı istedi, partimi de namusumu da satmam

Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri de Eren Erdem hakkındaki karara sert tepki gösterdi.

İşte o tepkiler: 

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, kararla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Söyleyecek bir söz kalmadı! Arkadaşımız Eren Erdem hakkında bir ay önce tahliye kararı veren 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Eren’in tutukluluğu da devam edecek. 246 günlük çile yetmemiş gibi; üstüne bir de haksız ve hukuksuz bir ceza daha!” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal kararla ilgili şunları kaydetti:

”Eren Erdem tahliye edilmedi. Neticede 314/3-5 yıl hapis cezası verilerek 230/son 1/3 indirimli yapılarak sonuç 4 yıl 2ay ceza verildi.”

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de mahkemenin tutukluğa devam kararını şu sözlerle duyurdu:

Ayıptır! Zulümdür! Eren Erdem 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Eren’in tutukluluğu da devam edecek.


https://halkweb.com.tr/hakkinda-4-yil-2-ay-hapis-cezasi-verilen-eren-erdemden-aciklama/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın