İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Son Akşam Yemeği’ Tablosuyla Alay Edildi

İmza Kampanyası Başlatıldı

Nişantaşı’nda yer alan bir meyhane tarafından, Leonardo da Vinci’nin ‘Son Akşam Yemeği’ tablosu alaycı bir şekilde sergilendi. Türkiye’de anonim bir kişi tarafından bu duruma karşı internet üzerinden kampanya başlatıldı. 634 kişinin imzaladığı kampanyanın hedefi 750 kişi.

İstanbul’un Nişantaşı semtinde yer alan ünlü bir meyhane ise ‘Son Akşam Yemeği’ tablosunu alaycı bir tavırla müşterilerine sergilemeye başladı.

Türkiye’de anonim bir kişi tarafından bu duruma karşı internet üzerinden bir kampanya başlattı. An itibariyle 634 kişinin imzaladığı bu kampanyanın ilk ulaşmak istediği hedef 750 kişi.

İşletmeden “Özür” Mesajı

Meyhane’nin sosyal medya hesaplarına gelen mesajlar ve imza kampanyasının etkisiyle dün akşam bir özür mesajı yayınlandı. Mesajda “Yalan Dünya ailesi olarak yıllarca aynı topraklarda kardeşçe yaşadığımız ülkemizin vatandaşı gayrimüslim dostlarımız dünyada birçok uyarlaması olan Leonardo Da Vinci’nin ‘Son Akşam Yemeği’ tablosuna yaptığımız uyarlama dolayısıyla rahatsızlıklarını dile getirdiler. Biz de onlara duyduğumuz saygıyla durumu anlayışla karşılayarak gerekeni yaptık. Kardeşliğimizi pekiştirmeye en ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedik” diye belirtildi.

Bilindiği üzere Leonardo da Vinci’nin 15. Yüzyılda yaptığı bu ölümsüz eser, İsa Mesih’in Romalı askerler tarafından tutuklanmasından bir gün önce, havarileriyle yediği son akşam yemeğini temsil ediyor.

Da Vinci’nin kullandığı teknik sanatsal açıdan her ne kadar başarılı olsa da zamana direnme açısından hayli başarısız oldu. 16. yüzyılın ilk döneminden itibaren resimde bozulmalar yaşanmaya başlandı. 

50 yıl sonra ise pullanma ve çürüme dolayısıyla eserin ihtişamı iyice kaybolmaya başladı. İlk dönem restorasyon çalışmaları ise resmi daha da kötü bir hâle getirdi.

2. Dünya Savaşı da resmin bozulma sürecini hızlandırdı. En sonunda 1980 yılında başlayan ve 19 yıl süren bir restorasyon çalışmasına başlandı. Bu çalışmanın sonunda, resmin orijinal hâlinden eser kalmadı…

http://haber.sat7turk.com/son-aksam-yemegi-tablosuyla-alay-edildi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın