İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şen; “Laodikya Kilisesi ve Cehennem Kapısı, uluslararası bir organizasyonla açılmalı”

DRT Denizli Televizyonu’nda yayınlanan Güne Bakış programının konuğu olan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen; Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle ortaya çıkarılan Laodikya Kilisesi ile Hierapolis’teki Cehennem Kapısı’nın uluslararası bir organizasyonla açılışı yapılmasını önerdi.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, DRT Denizli Televizyonu’nda yayınlanan Güne Bakış programına konuk oldu.

Denizli turizmine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Şen, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) destekleriyle ortaya çıkarılan Laodikya Kilisesi ile Hierapolis’teki Cehennem Kapısı’nın uluslararası bir organizasyonla açılışı yapılmasını önerdi.

Başkan Şen, “Bölgemizde turizminin tanıtımı için yapılması gereken şeyler var. Bir tanesi Laodikya Kilisesi’nin açılması. Kilise, GEKA desteğiyle ortaya çıkartıldı, restorasyonu bitti. Uzun dönemdir biz bunu hem Denizli Platformu aracılığıyla hem de DENTUROD olarak dile getirdik. İncil’de geçen Anadolu’daki 7 kiliseden sonuncusu olan yaklaşık bin 400 metre kareye oturan alanda restorasyonu bitmiş olan bu alanın açılışının; uluslararası bir törenle yapılmasını önerdik. Çünkü uluslararası nitelikli bir açılışla yapılması ulusal basının haricinde tüm dünyada da yer alacak. Tüm dünyada yer alması demek bölgenin ciddi anlamda artı bir ziyaretçi getirmesine neden olacak. Hristiyan toplumu için çok önemli bir yer. Burada 3’üncü yüzyılda konsül toplanıyor. Hıristiyanlığın kuralları yazılıyor. Öyle noktada olan bir yer.

Pamukkale’deki ‘Cehennem Kapısı’ dediğimiz bir nokta; bu da Tofaş sponsorluğunda yıllardır devam eden restorasyon çalışmasıyla ortaya çıkarıldı. Restorasyon çalışması bitti. Geçmiş dönem kazı başkanı Francesco D’andrıa görevi sonlandırırken; ‘ben buraya mutlaka açılışına geleceğim’ dedi. Bunun açılışı da 2018 yılının Eylül, Ekim, Kasım aylarında olacaktı. Hatta Avusturya senfoni orkestrasının da antik tiyatroda gösterisi olacaktı. Bekliyorduk, fakat bu olmadı, gerçekleşmedi. Bu yıl içinde bunun da yapılması çok önemli. Restorasyon çalışmaları bitmiş durumda. Yeraltı tanrısı Hades’in orada bir heykeli yapıldı; oraya konuldu. Hades’in ‘Cehennem Kapısı Bekçisi’ denen Kerberos 3 başlı köpek heykelinin bir replikası yapılıp konuldu. Burası vatandaşların ziyareti için hazır durumda” dedi.

“DENİZLİ TURİZMİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ”

Bu tarz alanların çoğalmasının gelen ziyaretçinin de geçireceği nitelikli zaman da arttırdığının altını çizen Başkan Şen; “Zaman arttıkça, konaklama artıyor. Konaklama arttıkça insanların, buradaki vatandaşlarımızın kazanacağı rakamlar artıyor. Burada sadece otelciler para kazanmıyor; şehir kazanıyor. Turizm 54 tane sektöre direkt olarak destek veren bir sektör. Şu anda Türkiye’deki en büyük sorunlardan birisi istihdamdır. Türkiye’deki istihdamın yüzde 8 – 9’unu turizm karşılar. Turizm sektörü ne kadar iyi olursa istihdama o kadar fazla destek verir. Cari açığın kapatılmasının en büyük desteği de turizm sektörüdür. Denizli turizmi için güç birliği yapmalıyız. Bununla ilgili de siyasilerin bize, bölgeye, Denizli’ye destek vermelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

https://www.denizligazetesi.com/ozel-haber/sen-laodikya-kilisesi-ve-cehennem-kapisi-uluslararasi-bir-organizasyonla-h78919.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın