İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşadamı Bradley misyoner papazla aynı masada

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Kürt gençleri para ve kariyer vaadiyle misyonerlerin ağına düşürdüğünü yazdığımız Prolink şirketinin sahibi Kenneth Bradley’in maskesini düşürüyoruz. Akit’in ele geçirdiği ve 25 Ağustos 2016 tarihine ait fotoğraf karesinde, ‘Karanlık adam’ Kenneth Bradley’in, misyoner papaz Muharrem Kavak ile aynı yemek masasında olduğu görülüyor.

Faruk Arslan

Gazetemiz Akit, Güneydoğu’yu sarmaşık gibi saran misyonerlerin peşini bırakmıyor. Prolink adlı bilişim firması üzerinden misyoner çetelere fon sağlayan, işsiz Kürt gençleri para ve kariyer vaatleriyle misyonerlerin sarmalına sokan İşadamı Kenneth Bradley’in inkâr ettiği ilişki belgelendi. Bradley’in Van’da misyoner papaz Muharrem Kavak ile yemekli toplantıda buluştuğuna ilişkin fotoğraf karesi, kirli ilişkiyi gözler önüne sererken inkar yoluyla üretilen yalanı çökertti.

O inkar etti, Akit maskesini düşürdü

Müslüman Kürtleri İslam’dan koparmak için yürütülen sinsi çalışmaların merkezinde yer alan World Associates Georgia Tacco isimli sözde hayır kuruluşu ve Van Uluslararası Kilisesi’nin misyonerlik faaliyetlerine bizzat katıldığı ve maddi katkıda bulunduğunu gündeme getirdiğimiz Prolink Mümessil A.Ş. Genel Müdürü Kenneth Bradley, hedef gösterildiğini öne sürerek “hiçbir politik veya etnik organizasyonla ilişiğinin bulunmadığını” savunmuştu. World Associates Georgia Tacco’nun yürütücüsü olan Protestan papaz Muharrem Kavak ve ABD vatandandaşı eşi Eshter Lee ile ilişkisini inkar eden Kanadalı işadamı Bradley, Akit’i hedef alarak Bu asılsız yazılar, okuyucular, müvekkilin iş yaptığı kurum ve kuruluşlar üzerinde olumsuz etki meydana getirme amacını taşımaktadır”iddiasının arkasına saklanmıştı.

Tarih: 25 Ağustos, Yer: Van…

Türkiye’de 28 Şubat sürecinde kurulan Prolink adlı şirket üzerinden misyonerlere para akışı sağladığını gündeme taşıdığımız Kanadalı Kenneth Bradley’in, işsiz genç Kürtleri Hristiyan yapmak isteyen misyoner çete ile ilişkisinin izini süren Akit, şok bir belgeye ulaştı. Kürt gençleri para ve kariyer vaadiyle misyonerlerin ağına düşürdüğünü yazdığımız işadamı Kenneth Bradley’in, misyoner papaz Muharrem Kavak ile aynı yemek masasında yer aldığı tespit edildi. Prolink’çi Kenneth Bradley’in, Van’a gerçekleştirdiği 2 günlük ziyarette misyoner çetenin ağına düşen birçok gençle bir araya geldiği ve Papaz Kavak’ın Van Merkez’de, Edremit yolu üzerindeki evindedüzenlenen yemekli toplantıya katıldığı saptandı.

Bradley dualar etmiş, vaatler vermiş

25 Ağustos 2016 tarihli ziyareti deşifre eden fotoğraf karesinde işadamı Bradley’in masanın baş kısmında oturduğu, protestan papaz Kavak’ın sol başta yer aldığı görüntülendi. Muharrem Kavak’ın şahsi evindeki 8 kişilik yemekli toplantıda Bradley’in Kürt gençlere İncil’den yazılar okuduğu ve kariyer vaatlerinde bulunduğu kaydedildi. Sportif faaliyetlerle de ilgilendiğini dile getiren Bradley’in, oğlunun basketbola olan merakı üzerinden bir konuşma gerçekleştirdiği ifade edildi. Yemekte papaz Muharrem Kavak’ın ise Bradley’le İstanbul Kadıköy’deki KUT Kilisesi’nde tanıştıklarını, ardından Bradley’in iş merkezinde görüştüklerini ve dostluklarının bu şekilde başladığını anlattığı öğrenildi.

4 buçuk saat süren gizli toplantının ardından Bradley’in, Van Ferit MelenHavalimanı üzerinden havayolu ile İstanbul’a hareket ettiği belirlendi.

Türkiye’deki Müslüman Kürtler misyoner kıskacında

____________________

‘Karanlık adam’ 28 Şubat’tan beri Türkiye’de

Akit’in misyoner çete ile bağlantısını ifşa ettiği Kenneth Bradley’in Türkiye’ye adım attığı süreç oldukça dikkat çekici. Misyonerlerin hamisi Bradley, bilişim sektöründe faaliyet gösteren Prolink isimli firmayı 1997 yılında kurdu. Türkiye’de özbeöz Anadolu sermayesiyle kurulan kuruluşların tek tek fişlendiği, ‘yeşil sermaye’ yaftası vurularak tümü hakkında cadı avının başlatıldığı 28 Şubat sürecinde, Kanada’dan gelen Kenneth Bradley, Prolink’i kurarak sinsi çalışmalar yürüttü.

_______________________

Misyonerlerin hamisi panikledi

Akit böyle deşifre etti

Gazetemiz Akit, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da World Associates Georgia Tacco isimli sözde hayır kuruluşunun Van, Ağrı ve çevre illerde Uluslararası Kilise adı altında misyonerlik çalışması yaptığını ifşa etmişti. İstihbarat birimlerinin yürüttüğü çalışma sonucunda; başında ABD vatandaşı Eshter Lee ile sözde eşi Muharrem Kavak’ın bulunduğu misyoner çetesinin işsiz ve üniversiteli gençlere yönelik özellikle Van’da beyin yıkama amaçlı toplantılar gerçekleştirdiği, Eshter Lee’nin vatandaşlık alabilmek için evlendiği Muharrem Kavak isimli papazın da toplantılara öncülük ettiği ve etkinliklere Prolink firmasının Genel Müdürü Ken Bradley’in bizzat katılarak ağlarına takılan gençlere iş ve maddi yardım vaatlerinde bulunduğu gündeme getirilmişti. Kayyım öncesi HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’nden bizzat destek aldığı belgelenen misyoner çetenin, belediye yönetimine kayyım atanmasının ardından musluğunun kesildiği ve yurt dışı fonlarıyla ayakta durduğu belirlenmişti.

Misyonerler gücünü HDP’den alıyor

Akit’in 11 Ağustos’taki “Müslüman Kürtler misyoner kıskacında”, 12 Ağustos’taki “Misyonerler gücünü HDP’den alıyor”, 13 Ağustos’taki “Misyonerlere suç duyurusu sümenaltı edildi” başlıklı haberlerinden rahatsız olan Kenneth Peter Bradley, yaptığı açıklamada “hiçbir politik veya etnik organizasyonla ilişiğinin bulunmadığını” savunmuş, karanlık ilişkilerini inkar etmişti.

Misyonerlere suç duyurusu sümenaltı edildi

https://www.yeniakit.com.tr/haber/kurt-gencleri-misyoner-kiskacinda-624155.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın