İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de Ermeni kilisesi duvarları üzerindeki graffitiler temizlendi

İstanbul’un Bakırköy ilçesinin Zeytinlik mahallesindeki Dzınunt Surp Astvadzadzni Ermeni Kilisesi’nin duvarları üzerindeki graffitiler temizlendi.

Vandalizm eylemini ispat eden fotoğrafları yayınlayan “Ermenihaber.am” bu soruna değindikten sonra Ermeni Kilisesinin duvarları üzerindeki garffitilerin hemen temizlenmesi dikkat çekicidir.

20 Şubat’ta muhabirimiz kilise duvarlar üzerine sprey boyalarla yapılan notların artık olmamasını öğrendi.

Hatırlanacağı üzere Zeytinlik mahallesindeki Dzınunt Surp Astvadzadzni Ermeni Kilisesi’nin duvarları üzerinde sprey boyalarla notlar yazılmıştı. “Ermenihaber.am” muhabiri duvarlar üzerindeki graffitilerin fotoğraflarını çekmişti.

Kilise duvarlarına ‘OHB’ imzası dikkat çekiyordu. ‘OHB’ İstanbul’un en aktif graffiti yapan ekiplerden biridir.

Türkiye’de hristyanlara ait kutsal mekanlarına karşı sergilenen vandalizm eylemleri ve inançlıların hislerine karşı saygısız davranışları yeni bir fenomen değil.

Yıllar önce de kilisenin duvarları sprey boyalarla kirletilmişti. 2018 yılında bu yazıların mavi boyayla temizletilmesine rağmen bugün duvarları yine çeşitli terbiyesiz ve anlaşılmaz yazılarla doludur.

Ayrıca geçen yılın Nisan ayında milliyetçiler, İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Surp Takavor Ermeni Kilisesi’ni  hedef almışlardı. Belirsiz kişi kilisenin kapısının önüne çöp konteyneri boşaltmıştı. Binanın duvarına ise “Erzrumlu: Bu vatan bizim”  ırkçı yazılaması yapmıştı.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/21/Türkiye-Ermeni-kilises-Astvazazin/148479

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın